Hol van az ugrás? Hol van a Mókus?

Ugorj Mókus

gaydargirls

Amikor megtalálod a két női ideálod teljes egybevegyülését, akkor úgy döntesz, hogy azonnal írsz neki egy levelet, így csak egy éjszakát kell álmatlanul végig vergődni az elutasító válaszért. Hah. KJB még mindig a tied vagyok, ehem.

Címkék: ego nők gondol

Pentax K-x

A Storm Trooper fényképezőgép.

Az a csodálatos a Pentaxban (azon kívül, h fehér és olcsó és jó), hogy az 1970 óta gyártott szinte összes pentax bajonettes objektív jó hozzá. Ez annyit jelent hogy pár ezerért ebayről lehet venni nagyon jó obikat hozzá (persze le kell néha mondani az autó fókuszról, de istenem...), tanulni tökéletes lesz.
És bár próbáltam meggyőzni (és meggyőzetni) magamat, hogy a canon 500/550d sokkal, de sokkal jobb választás lenne, de nem sikerült, nem áll fel rá sajnos.
Szóval jövő hónapban meglepem magamat egy ilyen gyönyörűséggel, persze megtartjuk a kedves, kis aranyos canon s3 is-t is mellé.

Címkék: canon pentax k x

A fal

8,1km/h fail. Első 20 perc ment, második szettben 15:30 után emergency stop 210-es pulzusnál. Persze erről leginkább a mellettem  futó hölgyemény tehet, aki pasizós parfümben jött le edzeni és az illat hatására nagyjából úgy éreztem magamat, mintha valaki pinát lógatna az orrom elé (de télleg).

"Most fogod magad, és egyenesen nekimész a falnak. A módját persze én mondom meg neked. Tiszteletteljesen kell, hogy haladj, emelt fővel. Nem szabad sietned. Amikor azt mondom: indulj! - akkor kell elkezdened. Az első lépések megtétele után sem szabad megfeledkezned a pontos tartásról. Szemeidből a könnyed boldogság kell, hogy áradjon, és arcodról az öröm, nem szabad, hogy lelohadjon. Tisztában kell, hogy legyél vele: ez életed legfontosabb jelenete. A felvonás az első lépéssel veszi kezdetét. Csak egyszer szabad eljátszanod, mindenre ügyelve. A fal számodra a cél és eszköz is egyben ahhoz, hogy elérd a végső célt: a falat."

mhr

Újabb elégedett mérés, a tervezett havi 3kg fogyást sikerült betartani és 3,6kg lett belőle. Végre a hátsófelem is megadta magát és onnan is szépen jött le a zsír, két héttel ezelőtti eredményekhez képest a csípőmről 5cm, a derekamról 2cm, a felkaromról 0,5cm, a combomról 3cm, a vádlimról 2,5 cm felesleg jött le és mindemellett nyertem 0,05kg izmot :D.

Persze ez nem teljesen volt örömteljes, mert a combomon pl kijöttek a hajszálerek, s úgy nézett ki, mintha visszeres lennék, ráadásul a legkisebb ütésre pattantak szét, szóval tele voltam kék-zöld folttal, de az edzések után beiktatott hideg-meleg zuhannyal mostanra konszolidálódott a helyzet és az erek is szépen visszahúzódtak.
A futás sebességének fokozatos növelése jó döntésnek bizonyult (sikerült  a 7,9 is egyébként!), a pulzusom egyre ritkábban közelíti meg a 180++-t, de még mindig bőven az anaerob zónába esik, aminek köszönhetően nagyon sokat fejlődtek az izmaim terhelhetőség szempontjából, ami többek közt abban mutatkozik meg, hogy az összes többi kardió edzésen folyamatosan csökken a pulzusom (és persze emiatt kevesebb kalóriát is égetek és nem győzöm nehezíteni az edzéseket ehm...).

 

Címkék: edz fut

Francia omlett

Legújabb szerelem recept, ha a tofu leves és a lecsó már nem csak a könyökön jön kifele.

A szép az benne, hogy bármit lehet használni, amit az ember szeret, én most ilyet ütöttem össze:

270g Yam (Édes krumpli, de lehet használni sima krumplit is)
200g Gomba
1 fej vöröshagyma
2 tojás
2dl szójatej
só, bors, fokhagyma ízlés szerint

Elkészítés roppant egyszerű:
Mindent vékonyra felszelni és megfűszerezni, be egy kerámia tálba/jénaiba, alufóliát rá és be a tepsibe nagyjából 200 fokra egy órán keresztül. Ha nagyjából minden megpuhult, kivenni, 2 tojást összekavarni a tejjel, ízlés szerint fűszerezni és ráönteni a zöldségekre, kicsit megkevergetni, vissza a tepsibe nagyjából 20 percre 200 fokon. Voila, lehet kivenni és enni.
Ez nekem 3 bőséges adagra elegendő lett, 1 adag kalória tartalma nagyjából 180-190cal, a következő arányban:
22% fehérje, 52% szénhidrát, 25% zsír. A megnövekedett zsírtartalmat a tojássárga okozza, ha 1 tojást és egy fehérjét keverünk ki, nagyjából fele ennyire jön ki.
Ill szerintem legközelebb teszek bele szerecsendiót is.

Címkék: étel recept főz
süti beállítások módosítása