Hol van az ugrás? Hol van a Mókus?

Ugorj Mókus

Hulladék

"A hulladék az emberélet természetes mellékterméke; és másnak semmi köze hozzá, mit dobnak ki, illetve ki dobja ki. Persze, ha eljön az ideje, bele kell nyugodnunk a ténybe, hogy a többiekkel együtt minket is kidobnak."

- Natsuo Kirino

Címkék: könyv idézet

And it crumbles

Bekeményített a VISA, s ma bedőlt egy "virtuális bank", a furcsa az, hogy ilyenekről nem lehet olvasni az indexen, pedig irdatlan mennyiségű pénzekről van szó, világszerte. Valószínűleg az online "kalózvilágnak" ez egy hatalmas érvágás. Két kérdés foglalkoztat, az egyik, hogy mikor lépi meg ugyanezt a MasterCard, illetve ez bedöntheti-e majd online adult content világot?

Címkék: pénz

Újabb levél az ismeretlen ismerőstől, nem tett semmi mást, csak leírt pár érdekesebb találkozását emberekkel, nekem meg folytak a könnyeim a sorokat olvasva.
Talán a megkönnyebbüléstől, talán az örömtől, hogy ez mégiscsak egy ismeretlen emberke... egy pillanatig azt hittem, hogy ez csak egy valaki lehet, hisz neki voltak ilyen szép szavai, ilyen impresszionista meglátásai, s én megint úgy éreztem egy pillanatra, mint vele, hogy a világ mégsem akkora ellenség. Igazándiból magamnak sem tudom tovább magyarázni, csak bőgök örömömben.

Barefoot

A folyamatos edzéssel előbb-utóbb bekövetkezik, hogy az ember megunja, már fejben tudja mit, meddig kell csinálni hányszor és herótot kapsz már a gondolattól is, hogy le kell menni edzeni. Az ilyesmi ellen az a legjobb, ha havonta (vagy kívánt időközönként) be kell újítani valami új gyakorlattal. Én pl rendszeresen olvasok és nézek ilyeneket és másnap tök izgatottan megyek le az edzőterembe, hogy jól kipróbáljam őket.

Legutóbb a mezítlábas futásról olvasgattam ezt-azt, hogy milyen jó, védi az ízületeket, az ember mezítlábas futásra született, stb. Szóval másnap reggel le is mentem, kipróbáltam a vádlimnak soha nem érzett izomcsoportjait sikerült is berobbantanom, s jól felhólyagosodott a talpam. Két napig úgy járkáltam, mint egy hadirokkant. Fail. Persze ez egy ilyen eset volt, a HIIT futással pl jól jártam.

Címkék: blog edz fut

Fibanocci-spirál

"A Fibonacci-spirál  egy olyan logaritmikus spirál, ami egy negyedfordulat alatt nő a \phi\,-szeresére. Jól közelíthető az arany téglalap segítségével . A spirálon egyenlő távolságra pontokat elhelyezve azok „spirálkarokká” állnak össze, és ezen karok száma Fibonacci-szám lesz. A Fibonacci-spirál mentén elhelyezett gömbök optimális elrendezést adnak abban az értelemben, hogy nagyon sok gömböt elhelyezve is azok egyenletesen oszlanak el."

Amikor azt mondom egy ismeretlennek, hogy "úgy írsz ahogy elképzeltem", akkor utólag rá kell jönnöm hogy, nem lehet elképzelni azt, hogy hogyan ír egy ismeretlen, s minden valószínűséggel egy emlék megismétlődését vártam. Mennyire jól tettem volna, ha ezen nem kezdek el gondolkodni. Halmozott önámítás.

Címkék: emlék

A Day Well Done

Reggel kipróbáltuk a mezítláb rohangálást, eredmény: új izomcsoportok felfedezése a vádlin és felhólyagosodott talp, mindenki jól szórakozott az új járás technikámon.
Délután szemezés Fingersmith-szel, de most nem volt rá időm.
Majd egy órányi agyhalál, amit sikerült redbullal megmenteni, onnantól fogva igazi multi tasking: program szervezés, utána járás, kapcsolat felvétel, térkép böngészés, flörtölés és ismerkedés (avagy ego- és májdagasztás). Örülünk az internetnek, mint majom a farkának.

 

Blacksheep

Scott Pilgrim vs the World-ben hangzott el a következő zseniális nóta.
Egyébként is Metricet szeressük a "Help I'm alive" óta nagyon.
A film meg 10/10, mindenkinek, aki nézett L-wordot, játszott RPG-t, konzolt, volt az exjének exje, szereti a beat them up játékokat, guitar herozott, szereti a steam punkot vagy az ázsiai kislányokat... szóval tiszta mindenféle fanservice, meg kell nézni (én még vagy 10x megakarom az biztos, filmet ennyire az ötödik elem óta nem szerettem).

Hello again, friend of a friend, I knew you when
Our common goal was waiting for the world to end
Now that the truth is just a rule that you can bend
You crack the whip, shape-shift and trick the past again

i'll send you my love on a wire
Lift you up, everytime, everyone, ooo, pulls away, ooo
From you

Got balls of steel, got an automobile, for a minimum wage
Got real estate, I'm buying it all up in outerspace
Now that the truth is just a rule that you can bend
You crack the whip, shape-shift and trick, the past again

I'll send you my love on a wire
Lift you up, everytime, everyone, ooo, pulls a way, oo
Mechanical bull, the number one
You'll take a ride from anyone, everyone wants a ride, pulls away, oooh from you

süti beállítások módosítása