Hol van az ugrás? Hol van a Mókus?

Ugorj Mókus

Simon says

Az e heti program fitnesz kiegészítők beszerzése volt.

Nélkülözhetetlen dolgok egyike, mint például a protein por (nem vagyok vega, de kb 1-2 hetente kívánok meg nagyjából 30dkg húst, ami nem elég, még az extra adag szójatejjel és gombával sem).
Aztán beszereztem egy testzsír mérőt, ami azért fontos, hogy az ember tudja éppen izomból kezdett el fogyni, vagy zsírból (mert ugye kurvára nem mindegy, a mérleg ezt pedig nem fogja megmondani). Kiderült, hogy a tiszta testtömegem 66kg, ami azért egy kicsit vicces (ennyit arról, h 13%-os testzsírral 65kg-osan fogok jövő ilyenkor pózolni), a biztonság kedvéért centit is vettem :). Aztán leszerveztem egy "induction training"-et is a gymbe, mert enélkül nagyjából illegálisan vettem igénybe az eszközöket.
Simon, az edző tegnap fogadott is lelkesen, mért vérnyomást és pulzust, aztán vágott is a közepébe, hogy mit hogyan csinálok. Szépen végig vett velem mindent, azt modnta a gyakorlatok jók, a kardió jó, csak szuperszettekbe csináljam a kardióval együtt és úgy sokkal hatásosabb, mutatott még pár dolgot, amit érdemes lehet beiktatni, aztán ha elakadok, vagy meguntam őket, akkor dobjak neki e-mailt szívesen segít.
Szóval ultrajófej volt és láv és lájk és rajongás ezerrel. Persze ezzel még nem ért véget a heti program, ma még vennem kell egy powerball-t, mert a tojás felverésén kívül nem igen edzem az alkaromat és annak idején a volt munkahelyemen nagyon sokat használtuk, mert nagyon poén egy kis ketyere ez. Venni kell még egy pulzusmérő órát, nem untatok senkit a részletekkel, de a legjobb ha 155-175-ös tartományon belül tartom a pulzusomat az egész edzés alatt és ezt valahogy nyomon kell követni. Az utolsó dolog pedig egy digitális mérleg, ami kalória számláláshoz kell. A mostani diétám nagyjából napi 1200-1500calból áll, napi 5 étkezésre osztva, de jó lenne nem csak "találgatni", hanem szépen vezetni.
Ha nem ragadok le, akkor azt mondta Simon akár 6 hónap kemény munkával el is érem a célom, csak ne adjam fel.

Nemadomfelnemadomfel. A legjobb egyébként, hogy most kivételesen tényleg élvezem ezt az egészet.

Natsuo Kirino, Kín

A könyv címéből és a könyvről fellelhető előzetesek alapján egy igazi hátborzongató könyvre számítottam. Valami olyasmire, mint a Gömb, aminek lapjait remegő ujjakkal lapoztam egészen a végéig.
Nos a Kín nem ilyen. Nem is értem a címadást, vagy a magyar cím adója nem értette a könyvet. Eredeti címe "Out", ami sokkal jobban illik a könyvhöz. Az előzetesek sokat beszélnek "iszonyatról", "japán alvilág bugyrairól" meg "alávetett nőkről"... hazudnék, ha azt mondanám, hogy ez nem igaz, de abszolút nem meghatározó elemek a történetben, inkább csak egy-egy szereplő háttértörténete, ami segít jobban megérteni a jellemüket és a cselekedeteiket.
Amiről viszont szól, az a szinte feneketlen magánéleti pokol, amibe a szereplők rekedtek, s hogy ebből ki, hogyan próbál a maga módján megszabadulni.
Egyébként mindenki megkapja egy kicsit, amit szeretne, a feministák elégedetten olvashatják a női főszereplők gondolatait hátrányos helyzetükről a férfiakkal szemben, a krimi rajongók a bűnügyi szakzsargonokra csöpögtethetik a nyálukat, a darabolós gyilkos fanatikusok pedig "gyönyörködhetnek az emberi anatómiában"... és persze a befejezés "tipikusan japános", aminek a megértése majdnem felér egy zen megvilágosulással.
Tetszett. Kedvenc részek itt. E-book itt (ezer köszönet Mirónak)

ps. Szatakét simán játszhatná Takeshi Kitano. És a könyvet olvasni, olyan mint ezt a képet "nézni". If that makes sense.

 

Gatto

ItalianoOlvadnak a zsírpárnák, ez egy tök jó dolog, ugye? A kedves szervezetem úgy döntött, hogy a legegyszerűbb a hasamról és a mellemről lebontani a zsírt. A seggem a legerősebb láncszem, makacsul ellen áll minden szemét kardió edzésnek. Kicsit előre pörgettem fejben az eseményeket, hogy ha ez így marad, hogy fogok kinézni... s egyből ez a kép jutott eszembe, amit anno még száz mutatott és visítottam a röhögéstől.
Az extra poén az, hogy anyai ágon igenis vannak olasz felmenőink. (elhaló hangon sóhajt egyet és felteszi a kérdést: miéééérrrt?)

Címkék: lol test omg edz NapiRajz

Pump it

Most hihetetlenül büszke vagyok magamra. Az utóbbi 1 hét azzal telt, hogy fejetlen edzések helyett megpróbáltam egy tartható edzéstervet összehozni. Ez áll 90 perc bicajozásból, köv nap 30 perc ellipszis tréner és 30 perc súlyzózás, majd a ciklus utolsó napján 25 perc váltott tempójú gyors gyaloglás és 25 perc futás és ha belefér, akkor még egy kis sulyzózás. Majd egy pihinap.

Az első gyaloglás-futásos eredményem tragikus volt, 5.5-ön futottam és 25 percnél már nagyjából meg akartam halni. A mostani ciklus végére pedig 25 helyett 35 percet futottam, 6.0-ás tempóban*, s egyáltalán nem akartam  meghalni a végére.

süti beállítások módosítása