Hol van az ugrás? Hol van a Mókus?

Ugorj Mókus

Gyökérkezelés

 

Pár napja, azt hiszem pont a bad taste után volt egy elég rossz álmom.
Lázas betegnek éreztem magamat, azaz igazi fejfájós, szédülős, amikor egy fejmozgatás olyan érzetet kelt benned, mintha hiperugrást tett volna a fejed és csíkokban mosódik el minden. Többször is felébredtem erre a rossz érzésre, de csak nem tudtam szabadulni tőle, s be is szippantott. Annyira durva lett, hogy álmomban már üvölteni akartam, hogy nagyon rosszul vagyok, anya csináljon valamit, vagy bárki, hogy szűnjön meg ez az iszonyat szédület. De nem tudtam üvölteni, csak a fogamat csikorgattam és levegő után kapkodtam. Picit vicces is volt, amikor bekúszik az ember bal agyféltekéje a képbe és már mondja is: "nyugi, csak a szokásos lidércnyomás, nem bénultál meg, mindjárt felébredsz".
De nem az volt, mert nem a szokásos megbénultam érzéssel folytatódott, hanem azzal, hogy félig sikerült felkellnem. Öklendezni kezdtem, s hánytam ki magamból valami cementsűrű gumós-görcsös anyagot, aztán felébredtem.
Azóta nem álmodtam, csendesek az éjszakák megint, s csak most jutott eszembe, higy ki kéne googlizni megint, vajon mit is jelenthet.
Gyökeres változás. Azt hiszem jó úton halladtam, illetve halladok, nem kéne megint visszaesni. Egy evőpálcika miatt nem kéne visszaesni, hiszen az már csak egy evőpálcika.
Dreaming about an illness or sickness: Your dream is trying to tell you, something is wrong, it's time to take steps to fix it. These sorts of dreams are trying to highlight serious issues in your life. It might be the relationship you have with your spouse or partner is failing. It might be something in the way you're dealing with your parents or kids. Whatever it is, it is serious enough that your dream self is crying out for help.
Inability to Scream: The inability to scream in dreams represents your fear that you can't respond to circumstances in a useful way, or a fear of being unable to communicate your deepest needs or anxieties.
Vomit: A desire to get rid of something in your life, perhaps because it is overloading you or because it is mentally or emotionally toxic (it brings you down). Refusing to accept something in your life—a situation, a change, a person, etc.
"Being sick of" something in your life. This dream suggests that you are rejecting a thought, idea, feeling, or circumstance and that fast and, almost violent, cleansing is required. Examine your daily reality and try to identify matters that would cause such a strong physical reaction.

Pár napja, azt hiszem pont a bad taste után volt egy elég rossz álmom. Lázas betegnek éreztem magamat, azaz igazi fejfájós, szédülős, amikor egy fejmozgatás olyan érzetet kelt benned, mintha hiperugrást tett volna a fejed és csíkokban mosódik el minden. Többször is felébredtem erre a rossz érzésre, de csak nem tudtam szabadulni tőle, s be is szippantott. Annyira durva lett, hogy álmomban már üvölteni akartam, hogy nagyon rosszul vagyok, anya csináljon valamit, vagy bárki, hogy szűnjön meg ez az iszonyat szédület. De nem tudtam üvölteni, csak a fogamat csikorgattam és levegő után kapkodtam. Picit vicces is volt, amikor bekúszik az ember bal agyféltekéje a képbe és már mondja is: "nyugi, csak a szokásos lidércnyomás, nem bénultál meg, mindjárt felébredsz". De nem az volt, mert nem a szokásos megbénultam érzéssel folytatódott, hanem azzal, hogy félig sikerült felkelnem. Öklendezni kezdtem, s hánytam ki magamból valami cementsűrű gumós-görcsös anyagot, aztán felébredtem. Azóta nem álmodtam, csendesek az éjszakák megint, s csak most jutott eszembe, higy ki kéne googlizni megint, vajon mit is jelenthet. Gyökeres változás. Azt hiszem jó úton halladtam, illetve halladok, nem kéne megint visszaesni.
Egy evőpálcika miatt nem kéne visszaesni, hiszen az már csak egy evőpálcika. 

Dreaming about an illness or sickness: Your dream is trying to tell you, something is wrong, it's time to take steps to fix it. These sorts of dreams are trying to highlight serious issues in your life. It might be the relationship you have with your spouse or partner is failing. It might be something in the way you're dealing with your parents or kids. Whatever it is, it is serious enough that your dream self is crying out for help.

Inability to Scream: The inability to scream in dreams represents your fear that you can't respond to circumstances in a useful way, or a fear of being unable to communicate your deepest needs or anxieties.

Vomit: A desire to get rid of something in your life, perhaps because it is overloading you or because it is mentally or emotionally toxic (it brings you down). Refusing to accept something in your life—a situation, a change, a person, etc. "Being sick of" something in your life. This dream suggests that you are rejecting a thought, idea, feeling, or circumstance and that fast and, almost violent, cleansing is required. Examine your daily reality and try to identify matters that would cause such a strong physical reaction.

 

Címkék: emlék álom gondol

Tekerj az elégedettségig

Reggel fél hatkor már ébren voltam, s jól elterveztem, hogy megcsinálom a Duna-kanyar körutat Esztergomig, még talán kedvem is lett volna átmászni a Szlovák oldalra is. Fél tízkor, indulásra készen, kapuban még ellenőriztem a postaládát, amiben egy hatalmas boríték volt az én nevemmel.

BelgoControl. Még Februárban jelentkeztem hozzájuk légi forgalom irányító képzésre, s már azt hittem elveszett a jelentkezésem. Ehhez képest a levélben az állt, hogy Március 24-én, jelenjek meg pontban 12:45-kor az XY repülőtéren, Brüsszelben. Úgy látszik szeretik időben tájékoztatni az embereket. Gyors helyjegy foglalás eurolines buszra, majd még egy órányi "hűbammeg". 
Aztán gondoltam, ha már megint ilyen jó idő van, idegeskedés helyett inkább maradok az eredeti tervemnél és elmentem tekerni. 
Első célállomás a Megyeri híd, ahol geoláda keresés közben azt vettem észre, hogy nincsenek nálam a leírások, gyors haza tekerés, pdf feltöltés, s újból nekivágtam az útnak. Megyeri híd, Luppa tó, Szentendre, Leányfalu, Tahitótfalu. Szentendrén nagyon eltököltem az időt egy megtalálhatatlan geoláda miatt, így mire Tahitótfalura értem rám is esteledett, vaksötétben már nem láttam értelmét a folytatásnak. Vissza Szentendrére, majd HÉV, Árpád-híd, majd haza tekerés hulla fáradtan. 
Egyre jobban tetszik ez a dolog, tényleg szép helyekre juthat el az ember, s lehet kattintgatni sok érdekes képet. Már egy ideje gondolkodtam rajta, hogy mi lenne, ha vennék egy tükörreflexeset, de Száz szólt, hogy egyelőre inkább nyüstöljem a jelenlegi kis Canon bridgemet, a tudása még mindig több, mint amivel én rendelkezem. S igaza volt. Azt mondhatom a mai napról, hogy teljesen elégedett vagyok. Tekertem sokat, lettek megint érdekes képek, s Belgium is kacérkodik velem, bár ebbe próbálom nem bele élni magamat (pedig nagyon jó lenne ott dolgozni, s végre megszökni innen).

Duna

Magány

Összetett Kapcsolatok

Tradicionális értékek

Van ez a hír, ami szerintem mindenkinek lerágott csont nagyjából. Ami érdekes viszont, az a kommentek, hogy miként is látják mások az itthoni politikai helyzetet/megnyilvánulásokat. A szó, ami igazándiból megragadt, az a "Traditional Hungarian values" kifejezés.
Tradicionális Magyar értékek. Arra jöttem rá, hogy nem tudom ez mit jelent. A mi családunkban (vérszülők) senki nem volt például mélyen vallásos, csak a nagymamám erőltette a templomba járást, bár utólag ő is bevallotta, fiatal korában ő sem hitt istenben, csak később, a házas éveiben talált amolyan megnyugvást és támaszt a hitben (...). 
Szóval nálunk úgy volt, hogy apámnak mindig volt véleménye mindenről, a maga szájízlése szerint. A cigányok, zsidók és a politikusok mind egytől-egyig lopnak, csalnak hazudak, a feketék és egyéb nem fehér emberek (ázsiaikat leszámítva, mert nagy kelet fan) alsóbb rendű emberek, "állatok", akinek jobban megy, az is biztos lop-csal-hazudik, akinek tetoválása van, az mind börtöntöltelék, s neki mindenben igaza van, aki nem ért egyet vele az hülye agymosott proli. Meg hát ugye a buzikat alapból utáljuk, s a legjobb mocskolódos viccek alapjai.
Számomra ez a mentalitás testesíti meg a magyar gondolkodásmódot. A korlátozottságot és a kétszínűsködést (erre hallottam ma egy jó szót: Hipcsi -hipokrata-).

 

Mi ez, valami internetes játék?

Miután sikerült rendbehoznom a számítógépet, funkcionálissá tenni a gps-t és a térképet, belekezdtünk valami olyasmibe, amit úgy hívnak, hogy GeoCaching. A lényege, hogy el van rejtve egy kis doboz (geoláda) egy adott koordinátán (hosszúsági és szélességi fokok), s azt meg kell keresni. Tartalmazni szokott egy füzetet, amibe beírhatod, hogy mikor találtad meg és mi a  véleményed, illetve ajándékok is szoktak benne lenni, ha raksz bele másik apróságot, akkor kivehetsz egyet. 
Szóval nézegetem a térképet és megyek erre-arra, általában valami érdekes helyen van elrejtve a geoláda. Az első alkalommal például Mirót rángattam el, hogy keressük meg Gül Baba türbéjét, mert ott is volt egy geoláda. Szétfagytunk, de jó kis séta volt.
Azóta, ami az időm nagyrészét kiteszi, az nem más mint útvonal tervezés, tekergészés bringával, mindenféle lukak és képződmények átkutatása, fényképezés, majd este jól eső izomfájdalommal hazatérés. 
Határozottan tetszik. 
Bővebb info, budapesti geoláda térkép.

 

Címkék: geocaching
süti beállítások módosítása