Tradicionális értékek

Van ez a hír, ami szerintem mindenkinek lerágott csont nagyjából. Ami érdekes viszont, az a kommentek, hogy miként is látják mások az itthoni politikai helyzetet/megnyilvánulásokat. A szó, ami igazándiból megragadt, az a "Traditional Hungarian values" kifejezés.
Tradicionális Magyar értékek. Arra jöttem rá, hogy nem tudom ez mit jelent. A mi családunkban (vérszülők) senki nem volt például mélyen vallásos, csak a nagymamám erőltette a templomba járást, bár utólag ő is bevallotta, fiatal korában ő sem hitt istenben, csak később, a házas éveiben talált amolyan megnyugvást és támaszt a hitben (...). 
Szóval nálunk úgy volt, hogy apámnak mindig volt véleménye mindenről, a maga szájízlése szerint. A cigányok, zsidók és a politikusok mind egytől-egyig lopnak, csalnak hazudak, a feketék és egyéb nem fehér emberek (ázsiaikat leszámítva, mert nagy kelet fan) alsóbb rendű emberek, "állatok", akinek jobban megy, az is biztos lop-csal-hazudik, akinek tetoválása van, az mind börtöntöltelék, s neki mindenben igaza van, aki nem ért egyet vele az hülye agymosott proli. Meg hát ugye a buzikat alapból utáljuk, s a legjobb mocskolódos viccek alapjai.
Számomra ez a mentalitás testesíti meg a magyar gondolkodásmódot. A korlátozottságot és a kétszínűsködést (erre hallottam ma egy jó szót: Hipcsi -hipokrata-).