Hol van az ugrás? Hol van a Mókus?

Ugorj Mókus

Hajjaj ösztrosokk :D túléltem, de hogy az mien volt :D fúúúj nem szánok majd rá 1 sort sem, de nem ám :DDDD najó csak vicceltem, de szokásosan dogloznom _kell_. De jó, hogy a következő 25ikén lesz. Ez a szokás megmaradhatna. Első és uccsó szombat. Lelkiekben viszont készülök Szerdára, sörkert.... Zero-G, sör...kert... Zero-G. Meglepő módon megszerettem a sört valamien szinten, igaz abból is elviekben a legszarabbat, az aranyászokat :D sztem májbarát :)))... jójó a Radler citromos sörrel semmi nem veheti fel a versenyt.
Nyah mit is akartam szal ösztrosokk jó volt, majd írok róla, én meg vagyok (még), és ha megélem a holnapot, akkor már a kedd és szerda sem lehet kifejezetten nagy akadály. És akkor szerda. Extázis magasfokon... mármint Zero-g alatt, aki még nem hallotta őket vessen magára.

Itt van egy kis ízelítő:

Third Girl

Then she stepped inside
Caught everybody`s eye
She came with another girl
She had a barrette in her hair
Would you come with me
Would you come with me
I`ll do anything
I would take you there
I would take you there
I think that I`ve lost my mind yeah

Would you come with me
Hey

Was just standing there
Staring at that girl
If they could be as one
I`d even change for her

Do you hear me
Do you see me
Can you take it
I won`t fake it

Chorus: Would you come with me
I` ll give you everything
My heart would come to sing
Hey

Then she looked at you
First saw that lovely smile
Oh, I`d do anything
To see it all the time

I`d dream with you
Wake up with you
Always be true
Just come with me

Chorus:

Do you hear me
Do you see me
Can you take it
I won`t fake it

Chorus: 2x

Forrás: Zero-G lyrics, Zero-G hivatalos honlapja

 

Your score is -34

LEVEL 6-- BUTCH

Your friends like to have you over because you are always willing to fix a sink or build a shelf. You never wear make up but not because it's a political statement-it just makes your face itch! You never leave home without your Swiss Army Knife and though you own a lot of shoes, they're all sensible ones!

How Do You Rate?

 

Fórum archivumot olvasgattam, s ezt találtam:

"AVH nem vert meg senkit az 50-es evekben"
95-96 korul volt egy olyan botrany, hogy egy 56-os no felismerte az AVH-s kinzojat Ausztraliaban (Vajda Tibor asszem a neve). Egy utcaban laktak vagy mi, es a no feljelentest tett az ausztral hatosagoknal. Azok hivatalosan megkerestek Magyarorszagot (belugyminiszteriumot) es erdeklodtek, hogy ez igaz vagy nem, mert addig nem tudnak mit csinalni a no feljelentesevel. Erre Kuncze belugyer alairasaval kozhirre tettek, hogy az AVH nem kovetett el buncselekmenyeket az 50-es evekben, igy aztan ezt a Vajdat nem tartoztattak le, mondjuk azert is nehez lett volna, mert nagyon hirtelen eltunt. Arra mongyuk mar nem emlekszem, hogy ezt utolag hogyis magyaraztak meg a mediaban, de biztos sikerult.


Durva mi? A terrorházát is eme békés és háborítatlan idők emlékére építették fel. Másrészt oda MINDNKINEK illene elmennie, márha nem az '50es években voltunk tinédzserek.
Forrás: Pride.hu - Fideszre fogsz szavazni? Miért?

Egyébként nem vagyok politika buzi, s csak bele-bele olvasgattam a fórum első néhány lapjába, de nagyon sokat meglehet tudni. Legalábbis többet mond, mint az a propaganda prospektus, amit minden választáskor a postafiókunkba tömködnek és olyan grafikonok vannak benne, h magyarországon a fejlődés 37%-kal magasabb volt ennek és ennek a pártnak a kormányzása alatt az EU-hoz képest :)))), kár, h elhagytam azt a porspektust, nagyon sokat röhögtünk rajta anyámmal.

Újabb link ajánló: Diploma ellen nem véd   avagy egy nagyon érdekes, s szerintem a valóságnak megfelelő írás a magyar diplomásokról.
Forrás: aati blogja



|

Puh, teljesen ki vagyok, megint bele kéne húznom a mellóba rendesen, hogy hétfőre meglegyen minden. Avagy, ha elmegyek ösztrosokkra vasárnap nem sokat pihizhetek.
Hm mivel, ma tudom, hogy nem sok minden fog történni, nincs sok minden, amiről írhatnék.
Najó, azért megemlíteném, hogy az új német tancsink kb 22 éves, szőkés-barna vállig érő haja van, nagyon aranyos és szép, sőt még jófej tanár is. Azt mondta felőle tegezhetnénk, de a diri megtiltotta, szal csak iskolán kívül hívhatjuk a keresztnevén. :D hm olyan jó nő, de a második németórán, amikor a bemutatkozásról volt szó, elmesélte, hogy ő a barátjával él egy lakásban Budapesten :'(. Nem baj a vizuális, esztétikai élmény még mindig jobb, mint a semmi.
Előre láthatólag szeptember 12től 14ig Kismaroson leszek az ODB (Osztály-diák Bizottság) keretén belül, kreténnek hangozhatok, de imádom ezt a helyet. Ez az egyetlen alkalom, amikor a Diri emberbőrbe bújik, és nem egy nagy f*sz. Tavaly is vacsora után a csajokkal, a tesi tanárnőnkkel, meg a Dirivel hajnali 1-2ig kártyáztunk, meg mentek a történet mesélések. A táborhelykurva jó helyen van a dunapart mellett, lehet menni kajakozni is :D tavaly örültünk, hogy élve visszajutottunk a szárazpartra. Amúgy a Diri az egy nagy hazárdjátékos, simliskedik mindig, snapszerezni is megtanított, ott nem nagyon láttam át a trükkjeit, mert én römi fan vagyok :D, fú de amikor römiztünk, az kegyetlen volt.
Nah, mind1 rmélem addigra megkapom a zsozsót és veszek egy digifényképezőgpet :).

Nah bekapok valamit, azt húzok melózni. Csacsó!

ui: olvassátok Achilles Dent - 23 verseit, elképesztően jók, elvtársnők ma este Ösztrosokk van, szal tessék kimozdulni!!!!

Szóval, amint az látható, buborékok ki vannak nyírva. Helyette ez a spirálfüzet minta van. Meg kell hagyni, nehéz szülés volt. Aki az utóbbi 20 percben benézett a blogomra, az láthatta, h teljes káosz uralkodik :D
Próbálkoztam mindennel, tábla táblában, cellspacing, jobbra igazítással, de a szöveg csak belelógott a spirálba, vagy rosszabb. Már majdnem feladtam, amikor rátaláltam a "<blockquote>" parancsra, ami új margót ad a szövegnek. Gyorsan be is raktam a forrásba, s most tökéletesen néz ki :D. Bocsánat az eddigi kellemetlenségekért.

Mint mindig a buszon, ha egyedül utazom, mais elmerültem a gondolataimban. Ma az jutott eszembe, hogy az ember kiemelkedett az állatvilágból, a föld leginteligensebb élőlényei és uralkodó faja. Soha nem tetszettek az ilyen stílusú mondatok, olyan demagógnak hangzik, s ezért elkezdtem egy kicsit gondolkodni rajta. Hosszas töprngés után (már amennyire egy 30 perces utazás hosszasnak számít) arra a következtetésre jutottam, hogy nem csak a leginteligensebb, de a legostobább faja vagyunk Földünknek. Miért vagyunk mi a legkiemelkedőbbek? Mert eszközöket használunk, a természet erőforrásait kihasználjuk, folyamatosan fejlődünk, mondhatnám rohamosan. A Föld többi élőlénye meg ugye nem. De képzeljük el csak, hogy Földünk összes élőlénye olyan rohamos fejlődésen mene keresztül, mint az emberiség. Rövide vázolva ezt a lehetőséget kb ez történne: az ember először kihasználná az eben rejlő lehetőségeket, a maga szolgálatába állítaná, de ezt mindaddig, míg az élőlények egy olyan fejlődési szintet érnének el, amelyen felismernék valós helyzetüket és erejüket. Avagy Spartacus helyett King-kong féle állat-rabszolga felkelés, példájukra tenne az összes többi faja a földnek és szabadságot követelnnek, sőt példásan megbüntetnék az emberi fajt, amiért annyi éven keresztül kizsákmányolták őket. Az ember és emberiség, mint szitok szó elterjedne. Aztán talán jönne egy röpke békés időszak, megalakulnának új filozófiák és vallások, szövetségek és újabb fejlődési hullám jönne létre. Még ha kölcsönös szövetségek is jönnének létre a fajok között, biztos lennének olyan fajok, akik dominálni akarnak a másik felett, már csak azért is, mert az erőforrások ekkora eléggé szűkösek lennének, mert úgye mlyik öntudatos gyümölcsfa vagy hal engedné meg, hogy csak úgy letépjék gyermekeit, kivágják vagy felzabáljk?? Megindulna a háború az erőforrásokért, hatalmas pusztítások történnének, a Föld egy hatalmas mészárszékké alakulna. A fajok háborúja a túlélésért. S az a kevés ritka faj, aki túlélné a háborút, nem számíthat valami messzibe nyúló jövőre, hiszen a többi fajt a háború alatt kiírtották, a bolygónk éghajlata a sok környezet-szennyezés, háborús hulladékoktól lenne telítve, a klímaváltozás elkerülhetetlen. A bolgyó kihalna, hatalmas szemétdombbá vállna. S újabb évmilliók alatt reménykedhetünk, hogy az időjárás, víz és napfény áldásos hatására a bolygó valamilyen szinten regenerálódjék (márha ez lehetséges élő élőlények nélkül), s talán valamien csodafolytán, ha megfelelő körülmények állnak elő, akkor az első szerves kis sejtecske megszűlesen és a fejlődés útjára induljon. Talán ez a sejtecske lesz annyira okos, vagy buta, hogy ne akarjon a kelleténél többet fejlődnie.

Gondolom az a történet eléggé abszurd kitalációnak hangzik, de a valóságban ugyan ez történik, csak sokkal lassabban. Mivel az emberi fajnak nincs igazi vetélytársa, lassan feléljük erőforrásainkat, rohamosan írtjuk és szennyezük környezetünket, s mivel más nincs, csak egymás fölött próbálhatunk uralkodni. Életünk létrejötte óta hordozzuk magunkkal  pusztulásunk kulcsát, mint egy időzített bomba, minnél több ideje peregnek homokóráink szemcséi, annál közelebb van a vég.
Talán más fajok velünk ellentétben jobban értik/érzik a világ működését, mint a magunkat olyan nagyra tartó modern emberek. |

Ma kreatívnak éreztem magamat, miután láttam, hogy anyám fúr-farag meg tervezgeti a konyha új kinézetét. Eszembe jutott, hogy amikro februárban ideköltöztünk volt egy csomó dolog, maitcsinálni akartam, köztük volt 1 ázsiai paraván. Mondom anyúmnak, hogy menjünk el barkácsboltba és nézzük anyagot hozzá. Erre elkezdi magyarázni, hogy az nem megy csak úgy, meg kell tervezni, ki kell számolgatni, méregetni.... mondom neki, anyú egy paraván, ami négy duplakeretből áll, azt nem nagyon kell tervezgetni. Anyúm erre, de igen is kell, le kell mérni, hogy mekkorát akarsz stb. Mondom neki, ezt nem kell méregetni, magasságra legyen 180 és mindenegyes keret legyen kb 75cm széles. A léc szélessége legyen kb egy ujjnyi, a magassága pedig félujjnyi. Aztán kell neki egy tapazat, hogy ne inogjon, azt is elmagyaráztam neki, hogy milyenre gondoltam (ezt itt most nehéz lenne körül írni). Aztán rátértünk, hogy milyen anyagból is legyen, én lőször fáragondoltam, de anyúm modnta, hogy a vékony falécek hamar deformálódnak, ezért maradtunk a műanyagnál. De a műanyagot nem lehet (jól) fúrni, ezért a zsanéros megoldásnak lőttek, erre mondtam neki, hogy akkor a kereteket szővetcsíkokkal fűzzük össze. Ebben legalább egyet értettünk :D.
Aztán jött, hogy milyen anyagból legyen a térelválasztó maga. Én először selyempapírra gondoltam, de az drágamulatság lenne, szóval anyúm, mint anyagszakértő azt modnta, hogy legyen zsírpapír, az is áttetszik valamilyen szinten. És ezután nagyokosan kijelenti, hogy eléggé instabil lesz a cucc. Jó hogy 10 perccel előtte magyaráztam el, hogy milyen talpazatot akarok neki csinálni. Erre ő előállt egy bonyolultabb ötlettel, amit még eddig nem siekrült elképzlnem, szóval nem is tudtam megtervezni. Mert ugye vettem a fáradságot most és megcsináltam photoshopban, hogy nagyjából miként is kell hozzá állni.



Aztán gyorsna elrohantunk bolhásra (avagy novák piac), mert CD-t kellett vennem ( de nem sokáig, hamarosan jön a fizum, és keblemre ölelhetem az én drága kis pioneer dvd írómat, és akkor már DVD lemezeket fogok venni :D). Tudtam egy helyet ahol 150ft-ért jó fajta slimtokos CDket lehetett kapni. Hát erre  a félbolha már bezárt, az én CDés csákóm is. De egy kis vietnéni egyből kérdezte mi kell. Mondom CD, s mutattam is rá a megszokott márkára. Néni mondja 250ft, jah mondom az kcisit sok, én 150ért szoktam venni. Azt mondja sok fajta van, mondom neki de én ezt szoktam 150ft-ért venni annál a másik helynél (és mutattam a hátam mögött szomorúan álló lezárt bódéra). Megkérdi mennyi kell, mondom 10db. 2000ft vágja rá, mondom egye fene. Megvettem, de remélem ez volt az utolsó alakolom, hogy CDt kellett vennem. Ez azért pofátlanság :(, nem csak az, hogy rárak magának egy csomó hasznot és még hülyének is néz, hanem egy dvd lemez ára 500ft (a jobbik fajta), arra az ember írhat kb 4,5 GB-ot, míg egy CDre kb 700MB-ot. Azért uyge kicsit másként hangzik a kettő? Nah mind1, ezzel a kis készlettel még kihúzom egy darabig.

Még elugrottunk a boltba, vettem szeder befőtöt, macseknak Whiskas tápot, hogy legyen egy jó napja a kutyakaja mellett. Hazaértünk, dumáltunk, megjött a hős-szerelmes húgom is. Tovább dumcsiztunk. Aztán megjött anyám udvarlója, mi behúztunka  szobánkba és elkezdtem doglozni a terven. Anyám pasija 1-2 óramúlva elhúzott, mert bedőlt a kerítése otthon, és vigyázni kell a házra (haha anyám tök kibukott rajta, már készült az esti testmozgásra, és akkor paff ;)).

Én emg most ott tartok, hogy írom a blogot.
Dolgoznom kéne (mint mindig), de elgondolkodtam a mai napomon, azon amik az isiben történtek. A tanár részletesen kifejtette, hogy mitis jelent informatikus sztatisztikai gazdasági tervezőnek lenni. Statisztikus, aki gépen dolgozik és van 1pár manager funkciója, középvezetői állást tölthetnek be. STATISZTIKUS, EXCELL... a halálom, főleg most, hogy ezt a kiba*** munkát csinálom (határátlépések excell táblázatban, be kell írni a megtett útvonalat, a kocsi származási helyét, kódokat, utasszámokat, utazási célt, s ebből 25ezret...). Vsizont egy jó dolog van benne, ha 4,2es lesz az átlagom mehetek a keszthelyegyetemre, igaz nem érzek nagy késztetést rá. Inkább repülnék ki angliába melózni, aztán a tőkéből kitelepedni Kanadába vagy Ausztráliába. Ott nehéz a kezdet, de nem ugyan olyan nehéz, mint "drága" kis hazánkban kölcsönökből és magyar fizetés mellett lakást vásárolni és rendes körülmények között élni. Nem beszélve a magyar politikusok korlátozottságáról és önzőségéről. Sokkal előrébb járnénk, ha nem a nagytestvérek seggét nyalnánk, főleg ha nem amerikáét és a saját nemzetük megélhetésére több figyelmet fordítanának. Nem egy olyan esetről hallhattunk már, hogy feltalálók, tudósok külföldön kamatoztatták (sikerrel) tudásukat, mert ott támogatták őket, nem úgy mint itthon. Ha netán ezek az emberek itthon is érvényesülni tudnának (szvsz itthon csak a politikusok, meg a zsíros vállalkozók tudnak érvényesülni) az az ország hírnevének is jót tenne, s nem csak a kultúránkat gazdagítaná, hanem bizonyos mértékű fejlődést is jelentene.  De ugye amíg kedves, hazafias politikusaink csak a saját maguk adómentes, különböző járulékokkal tűzdelt fizetésükre, hatalomra, pozicióra és a privatizáláson gondolnak a minnél nagyobb haszon élérésének végett, hát hölgyeim és uraim, addig csak álmodozzunk szépeket.
Megint csak politikával és egyben iskolával kapcsolatos fejtegetésem következik, már nagyon beleéltem magamat ebbe a témába :). Nemrég kaptunk a családipótlékosoktól papírt, hogy utánnam már nem jár pénz, mivel felsőfokú képesítésben veszek részt, s tök mindegy, hogy csak középiskolai akkreditált tanfolyamról van szó, vagy főiskoláról, egyetemről, nem jár. Avagy az állam NEM támogatja azokat, akik netán érettséginél kicsivel többre akarják vinni. Jajj elfelejtettem, dehogynem, ha világ életedben kitünő tanuló voltál, minimum vna egy felsőfokú nyelvvizsgád, és szakmai, vagy egyéb rangos országos versenyen helyezetet értél el, AKKOR felvesznek a jó egyetemekre államilag finanszirozottan, nah persze ha beleférsz a megszabott létszámba. Azért elgondolkodtató nem? Végülis kinek vna nagyobb támogatásra szüksége? Egy általános és középiskolásnak, vagy annak, aki egyetemre/főiskolára akar emnni, s mondjuk 120e FT/félév a tandíja???

Jó hagyom a politikát, mert a felháborodáson kívül nem sokat értek hozzá, de vannak dolgok, amik kiszúrják a szememet.
A mainap nagy filozófiai kérdése számomra az volt, hogy: Telepátia? Jó lenne az nekünk?
Elsőre azt mondtam igen, beszéd nélkül is tudnák komunikálni, nem kéne üvöltözni, telefon nélkül is lehet csevegni hatalmas távolságokon belül, csak az illetőre kell gondolnunk és leküldnei gondolataimat.... igen, de mi van, ha egyszerre 100 ember akar velem beszélni, a nap bármelypercébe, mások gondolatai kúsznának a fejemben, nem tudni melyik kihez tartozik, egyáltalán melyik az én gondolatom? Mert egy gondolat, az érzékelhetetlen, nincs meghatározó tulajdonsága, mint pl egy hangnak, mindenkit a hangja és kinézete alpján tudunk azonosítani a legtöbbször. Gondolatoknál már nicns ilyen. Bele sem merek gondolni, ha netán egy pszichopata perverz állat sugározná 24/7 a gondolatait a fejembe. Szal thx én nem élnék a telepátiával.
Nah ennyi mára. Rongyosak lettek az ujjaim. Viszont, hogy örüljetek, kaptok 1-2 rémisztő képet rólam, h végleg elvegyem a kedveteket az olvasástól :P

Búúúúú

|

Kedves húgom ma megtisztelt azzal, hogy elolvasta a blogomat. Miután átolvasta és rökönyödten megjegyezte, hogy róla NINCSEN SZÓ a blogban. Tehát msot exkuzálom magamat, ezt a bejegyzést a húgomnak szentelem :)

Tehátz a húgom... mi is lenne velem nélküle? Talán lenne egy csomó nyugalmas napom és éjszakám (horkol), de amúgy néha hiányozna, jókat szoktunk együtt rötyögni hülyeségeken, meg ha valakit meg kell szívanti, akkor nagyon jól együtt tudunk műödni.
Kész bűbáj lenne, ha nem sátánista fejet vágna, nem röhögne úgy mint egy elmebeteg és otthn is gyakorolná a kedvességet a családtagjaival. Állandó mániája, hogy csúnyának és butának képzeli magát, de ezt általában tagadja. Már 1 éve egy pasi után áradozik :)))). Szóval ha neki oanja van, akkor nehezen lehet vele komunikálni. De amúgy kedves és színésznőnek való lány, meg dögös is, szép mellei vannak :D
Rakok fel róla képet, aki méltónka érzi magát, hogy húgom kegyeit (szilvia - 17 éves) elnyerje, az csörgesse emg  akövetkező számon: 70/******* ;)

Hm nem bírom, egyre csak azon jár az agyam, hogy van-e értelme fórumozni. A mérleg 2 oldala a következő: fejtegessem-e, hogy vannak fiús és nőies lányok, h van-e olyan fiús lány, aki komolyan kapcsolatra vágyik, van-e gonosz és rossz.... magasröptű, elgondolkodtató, több variánsú válaszokkal rendelkező topikok.
Mérleg másik tálkája pedig az érdekes topikok, ahol történik is valami. De rájöttem tök mind1 melyiket választom, mert valkinek mindig be kell jönnie és le kell, hogy hülyézzen, és a topikot le kell hogy gyilkolja. És én mégis visszajárok, már-már nem tudom, hogy sírjak-e vagy röhögjek, sértődjek, vagy visszapofázzak, EGYÁLTALÁN VAN E ÉRTELME???
Nem tudom, és még a dohányzást nevezik káros szenvedélynek. Minden fórum kezdőlapjára odaírhatnák:
"A tartós fórumozás szélsőséges lekiállapotokat okozhat, mellékhatásként említendő a migrén és röhögőgörcs. A fórum szerkesztősége felelőséget nem vállal a felhasználók egymásban tett kárai és intelligenciahányados csökkenése miatt."
Valahol, valamikor, valaki azt mondta, hogy az emberiség legnagyobb ellensége maga az ember. Ámen.
süti beállítások módosítása