Hol van az ugrás? Hol van a Mókus?

Ugorj Mókus

Hm, megnéztem High Artot is már. Kész, elég... most már valami vidámabb filmet is akarok látni, mert a végén kész depressziós leszek.
Egyébként a film nagyon jó, igaz utánna kellett olvasnom 1-2 dolognak, h teljes egészében megértsem a miérteket.
Most viszont elég, penn0r-time.

Jah eg yhasznos link, akik hiányolják a mellesleg.hu letölthető videoklipjeit: http://videopimp.com ... kell hozzá irc is, mert ircen keresztül lehet csak letölteni (GYIK és HELP az oldaon található).

Hm elfelejtettem megírni, h mergint valami furcsát álmodtam.

Egyik barátommal (nő) egy ágyban feküdtünk (elég félreérthető pozcióban, de az én részemről nem azért, meg az ő részéről sem azért) és végignéztem az ágy melett lévő fapolcon, ahol könyvek és régi cukorkák/nyalókák voltak, meg programozással kapcsoaltos könyvek, s kértem tőle, h meséljen magáról. Ő azt mondta, hogy régen valami cukorkás bódéval kezdte a bussinest. Én meg kérdeztem tovább, h hú hogyan csináltad.. tényleg így kezdted ma meg már valami komoly számítástechnikai céged van/ cégnél dolgozol (az álmom a személyen kívül ez egyáltalán nem fedte az igazságot)? Ő nem nagyon akart erről mesélni, s valahogy egy eléggé kényelmelten pozicióba kerültünk az ágyban, amit az én részemről félreértett, s megkért, h szálljak ki az ágyból. Én meg bocsánatot motyogva ki is szálltam, de olyan rossz érzés volt, tudtam, h többet nem bújhatok vissza mellé. Ez az egész álmom kb azt szimbólizája a számomra, h valami félreértés miatt/v valamiben túl messzire mentem, s ez az illető elvesztette bennem a bizalmát, az ágy volt a barátságunk szimbóluma (meleg, komfortérzetet adó, s egyben utal arra is hogy akár többet is jelenthet), de miután kiszálltam belőle többé nem lehetek a barátja.
Ha lehet így modnani, ez az álom most szarul esett.

Viszont volt 1 pozitív oldala ennek az egésznek. Most elgondolkodtam rajta, h ha nagy(obb) leszek és lesz egy kis tőkém, tutkó, h valami magán/családi vállalkozásba kezdek. Mondjuk valami kreatív dologba, vagy valami számítástechnikával kapcsolatosat. Ezt meg úgy gondoltam, h ha majd kimegyek külföldre és dolgozok, és már lesz egy kisebb tőkém, akkor vissza jövök Magyarországra és abból indítom be azt a bizonyos kis vállalkozást. Régen úgy gondoltam, h én is kint akarok majd élni, de ebben az rémiszt meg, h kint mindent újra kell majd kezdeni, s alapvetően "olcsó munkaerőn" kívül többet nem fogok jelenteni... pedig Anglia, Kanada és Ausztrália eléggé csábítóan hangzik a számomra. Itthon meg szar a helyzett, de még mindig nem oylan gáz, mint Horvátország vagy Románia... csak egyszerűen egy nagy csődtömegek vagyunk a politika húzások terén, s sajnos (szvsz) az van, h akiknek sikerült meggazdagodniuk, gazdagok (rendszerváltás előtt, alatt, után) azok foggal körömmel ragaszkodnak a jólétükhöz, s sajnos a befolyás is az ő kezükben van, így meg elég nehéz a "jóléti társadalom" fogalmát kiterjeszteni magyarország elenyésző százalékáról a társadalom többségére. S éppen ezért gondolom úgy, h azt a tőkét, amit külföldön megszerez az ember, azt itthon kéne hasznosítani, h pumpálódjék a pénz a gazdaságba, meg a külföldön látott dolgokat itthon is meglehessen valósítani, alkalmazni (ezzel nem azt akarom, mondani, h mi nem tudunk jót alkotni, csak azt, h pénz és támogatás hijján, az külföldön előbb megvalósul). Mondjuk az meg biztos, h ez nem rajtam, v még néhány száz, ezer fiatal célkitűzésén fog múlni, hanem ehhez az is kell, h nemzeti és politikai szinten is ez tudatosuljon a többségben. Amikor arról volt szó, h legyünk-e EU tagok, avagy sem, én pont ezért nemmel szavaztam volna, ha tudtam volna (akkor még nem voltam 18 :\), mert ha tényleg komolyan veszik az EU előírásokat és szabványokat, akkor kb a magyar vállalatok 50%át be lehetne csukni (és akkor az 50% még egy finom becslés volt csak részemről) , aminek az lesz az eredménye (megint csak az én meglátásom szerint) h jönnek be a külföldiek, árdömping, s a megmaradt 1-2  nagyobb vállalat örül, h versenyképes marad, esetleg kartelekbe szerveződnek, az meg nekünk nem lenne jó, a kisvállalkozóknak meg bye-bye.
Persze ennek ellenére én is lelkiismeret furdalás nélkül megyek Tescoba, Auchanba meg egyéb szupermaketekbe vásárolni a piac helyett, csak így végiggondolva rossz ízt hagy a számban, na de végülis ezt akartuk nem de? Csak aztán nehogy jól megszívjuk a következő 10-20 évet.
Kb egy oldalnyi hülyeséget szépen összehordtam, heh... és ezt mind 1 álom kapcsán sebaj.

ui: szerintme eléggé eghülyült a freeblog, mert kb 1-2 órára van szüksége arra, h publikálja azt, amit írtam.

Nyo úgy nagyjából ezeket a filmeket akarom majd beszerezni, heh:

All over Me
Bound
Desert hearts
All about my mother
Better Than Chocolate
But I'm a Cheerleader
Celluloid Closet
Chasing Amy
Deep In The Woods
Daughters of Darkness
Vampyros Lesbos
Eulogy
Fried Green Tomatoes
Fucking amal
Gaudi Afternoon
Heavenly Creatures
Relax...it's just sex
The Watermelon woman

Na de most meg megyek tanulni, mert a jog zh igen csak szálkásra sikeredett, aztán hétfőn javítanom kell.

Ma 2x megnéztem a szemet, először csak úgy magamban, aztán már éppen vége volt, s anyu pont akkor jött haza, s mondta, h ő is szeretné megnézni. Jó, átkötöttem a gépet tvre és néztük. Így zusammen már 4x láttam (először az érettségi előtti héten volt a mozi ünnepe, s ilyen 200-300FTokért néztünk filmeket a Brigivel hehe, s akkor láttam először ezt a filmet is), a moziban horrorsabb volt, de még máig állítom, h ez az egyik legjobb thriller, egészen a legvégéig nem tudjuk, h miről is van szó pontosan, s hogy miért is, s egyben olyan drámai is. De a legpoénosabb, h a lovestorys epizódot kb 1,5 mondattal elintézték: "És igen, ő számomra többet jelent, mint 1 páciens." Heh nem úgy mint 1 amcsi filmekben, h már nyáladzik az egész jelenet. Einfacht.
E-mule most meg futkorászik, de egy letöltés sem aktív :'(, ha meg mellé belövöm a bittorentet is, eccerűen nem fogok tudni netezni. bleh.

Jah, meg majd megyek szavazni is, s a kettős állampolgásrságra fogok voksolni. Nekem volt 1 osztálytársam, aki erdélyi volt, s nagyon sokat szívott az anyukájával együtt. Nem 2 fillér volt az a pénz, amit az igazolásokért és illetékekért kellett fizetniük, ráadásul, még a továbbtanulási lehetőségét is majdnem megfúrta. Ugyanis, csak akkor tanulhatott volna tovább az egyetemen, ha a tanulmányainak végeztével szépen elhagyja Magyarországot, s nem jön vissza x évig. Akkor meg kezdhette volna előről az egész papírbeszerzést és illetékfizetést. De hál' égnek sikerüklt megkapnia a magyar állampolgárságit időben. Szóval nem kívánok ilyet snekinek. A munkahelyről meg az a véleméynem, h ha van munkahely, amit előlünk elvehetnek, az azt jelenti, h mi nem voltunk hajlandóak betölteni, akkor meg ne sírjunk... másrészt nem fognak százezresével egyszerre ide vándorolni. nah mind1, ez csak az én véleményem.


Macskanyúzás

Egész pojénos napom volt ma. A suliban ma és holnap Bethlen-napokat tartanak, aminek egyik része a fordított óra, a másik része a vetélkedők. Ma volt a vetélkedő, ami úgy kezdődött, h kaptunk 1 borítékot, amelyben benne volt 1 kódolt üzenet, s torzított képek az iskola egyes helyszíneiről, ahol a kódok megfelelőjét meg lehetett találni. De előtte felaggatta a suli mennyezetére egy csomó lufit damilra, amikben pontszámok voltak. S kürtszó után mindenkinek annyi lufit kellett szereznie amennyit tud, s szétpukkasztva azokat a pontokat és a kódmegfejtését egy borítékban el kellett vinni a szervező osztálynak. Az osztálytársaim, a kűrtszó után, vitatható sportszerűséggel damilostul berángattak az osztályba egy lufisort, lol. Aztán kódhajkurászás és megkaptuk az aznapra vonatkozó vetélkedő programját és feladatait.
4en mehettek külsős feladatot csinálni, am iabból állt, h különböző helyszíneken lévő felíratokat kisatíroztak, s azokat a helyeket kellett megtalálni és a kisatírozott felíratokat egy lapra leírni. Na én ebbe a csapatba álltam be. Velem jött még Adry, Erika, Papszi. Adry volt a navigátorunk, frankón megtalált mindent. Aztán visszafelé a buszon az előttem űlők valami vicces hangfilet játszottak le valami telefonon (legalábbis akkor annak tűnt), s tök úgyhangzott mint amikor egy macska hangosan vernyog, vagy amikor a gyerek felbőg. Mi meg dőltünk a röhögéstől, s megkérte a nőcit, h játsza már le még1x ezt a "macskakínzást".Ők meg oylan uh, furán néztek rám... meg momdta a csaj, h már kezd lemerülni a készülék... s csak úgy mellékesen megjegyezte, h ez egy tegnapi felvétel arról, amikor a legjobb barátnője szült és a gyerek felsírt.... én meg arcra fagyott mosollyal mondtam: Ó tényleg, ez igazi... ez nem macskakínzás... ó,, mármint... ehe (szépen próbáltam elsülyedni az ülésben, közben a többiek próbáltak fletűnés nélkül röhögni).
Metségemre legyen, h én még gyereket nem szültem, nem volt dolgom kisbabával és a szülőszobát sem nézem.

Hm aztán hazafelé menet találkoztam az egyik volt osztálytársammal (aki most csak az évfolyámtársam, mert más szakon tanul) és mondta, h azon gondolkodik, h megy vértadni, mert az osztályfőnökük tegnap erről beszélt nekik, s modnta, h aki akar menni, azt ő szívesen elkíséri. Bezzeg a mi osztályfőnökünk... neki a "családalapításos" videószalagon meg a számítástechnika elavult elméletén és tantervén kívül más nincs az agyában. Modntma neki, h szóljon az ofőjének, h én is mennék. De télleg már régóta akartam menni, nem csak azért mert most erről volt szó a tvben, csak hát egyedül nem nagyon volt kedvem.
Az osztálytársamat meg felvilágosítottam, h a vércsoportját könnyen megtudhatja az oltási könyvéből is.

Jah igen egyébként múltkor suliból néztem a blogot és olyan furcsa volt, nem stimmelt valami. Azt látom, h el vannak csúszva a dolgok.. aztán észrevettem, h az ottani monitorok eggyel nagyobb flebontásban vannak, mint amit én itthon használok. Szóval ezt a lapot egyenlőre érdemes 1024*768 felbontásban olvasgatni...  majd átírom, h ne arányokban legyenek a táblák, hanem pixelre pontosan, s akkor nincs probléma.

Eszméletlen ez a film. Az eleje sírós, vérlázító, a közepe szívmelengető romantikus, cuki, a vége meg poénbomba, de egyben komoly is (azszem elég ellen Degeneres nevét említenem). Lehet, h megnézem mégeccer.
Meg van itt 1 féliig letöltött filmem (Swimmingpool), arra is kíváncsi vagyok, aztán jön A Szem (ezt a filmet is érdemes beszerezni, nagyon jóóóó),meg az előző postban említett 2 film.
Majd meginterjúvolom Scullyt, h melyik filmet érdemes még letölteni.

ui: Moondance, felülmúltad önmagadat :)

Fáradt vagyok, délután hazaértem check e-mailz, olvastam 1 órát és elaludtam... Dominika dübörög az ajtón, macskát akar nyúzni, de nem látja őket kint, beengedtem, macskát kikergette, én meg visszafeküdtem, újból olvastam egy kicsit. Nagyon jó ez a könyv (Patrick Süskind - A Parfüm).. tele van groteszk leírásokkal, groteszk humorral, különböző társadalmi rétegekhez tartozó emberek tipikus (groteszk) gondolkodásmódját bemutatja (a papét, a dadáét, a vargamesterét, a céhes parfümkészítőét, az "értelmiségi" márkiét, stb) s egyszerűen zseniális ahogy a főszereplőt megformálta, tényleg nehéz eldönteni, hogy ez most őrült, vagy egyszerűen a sajátos képességei miatt zseni.
Na midnegy, szóval most ezt olvasgatom nemsokára végzek vele.
Szal ezután az olvasás után is elaludtam, s most keltem fel arra, hogy olyan a szám, mintha homokot ettem volna. Benyomtam két ivójoghurtot, kezdek rendbejönni. De a közérzetem valahol a bányászbéka segge alatt van, s ienkor nagyon bunkó tudok lenni, most is alig bírtam megállni, h ne írjak be valami antiszociálisat a pridera (s anno még én haragudtam az antiszociális személyiségekre... na mind1, de van aki tényleg bődületesen nagy hülyeséget ír be, de annyira, h a fejemet az asztalba veregetem, mire elolvasom.. márha végig tudom olvasni, s vica versa, ha én írok valamit, s azért beszólnak, akkor biztos azért van, mert én is hülyeséget írtam. Másrészt értelmetlen ezen lelkizni, mert nem mindneki olyan, amilyen hatalmas közellenségnek számít a fórumon, élőben meg tök jó fej, s jó társaság -legalábbis nekem ez a személyes tapasztalatom-)

11 óra még az if these walls could talk 2ig!

Megnéztem ma egy részt a vészhelyzetből, szörnyű... már érzem előre, h magát felgyújtó emberekkel fogok álmodni.
Ha meg már úgy is álmodásról van szó, tessék itten van egy blog: supremacy, de nem akármilyen blog... ebben a blogban volt az a bizonyos utalás rám és Scullyra. Érdekes nézeteket vall a ffi és női blogokról, dehát ha ő így látja, akkor tegye.. egyébként érdekes.

Hm holnap szupi programom lesz, rakhatom fel az adobe photoshopot az iskolai gépekre, mert pénteken fordított órákat fogunk tartani, s én tartok számtechet meg osztályfőnökit. Számtechre azt találtam, ki, h absztrakt háttérképet csináltatok a többiekkel, úgy h ők látják a projektor segítségével, h én hogyan csinálom. Legalábbis ez jobb ötletnek tűnt, mint az, h az operációs rendszer működéséről papoljak, vagy hogy a html rejtelmeibe avassam be őket 30perc alatt.

E-mule rullez, má csak 1 nap és 12 óra míg lejön az if these walls could talk 2 :). Arigato Scully-sama!
O-ya, Xpressionist tökéltesen kifejtette azt, amit én csak "Nincs nő, nincs sírás" mottónak nevezek (remélem nincs ellenére, ha idézek) - "[..]kell a halálnak nekem bárki is, jó vagyok én így egyedül, nem hiányzik nekem ez az egész cécó!"

Girls, Girls, Girls...

Felállítottam egy kis hotlistet a kedvenc csajaimról, ha már így melegszik a hőmérséglet egyes lányok láttán:
(nincs első vagy utolsó)

Milla Jojvovich


Natalie Imbrugia


Madonna :) (és nem nem ffias, talán kurva, de attól még jó a hangja meg a teste heh)


Meg Ryan


Yancy Butler


Kate Moennig (Shane :))


Jennifer Beals (Bette:))


Miyavi


Tia Carrere (ereklye vadász :))


Sabrina Lloyd (Sliders :))


Amanda Tapping (Stargate :))


És utoljára pedig egy magyar csaj, akinek nem tudom a nevét, csak annyit, h valami Quake3 Arena vagy Unreal Tournament egyik legjobb női játékosa

süti beállítások módosítása