Hol van az ugrás? Hol van a Mókus?

Ugorj Mókus

Tegnap este, mint derült égből a villámcsapás anyúm legjobb barátnője felhívott minket, hogy ők bizony nem vágják fel a szülinapi tortát nélkülünk. Anyúmre kérdő szemekkel néztem, hogy lemaradtunk-e valamiről? Jött anyám kedvenc szófordulata: "Így exkuzálja magát" (gőzöm sincs, hogy kell magyarosan írni ezt a szót :)). Kérdő szemeim még mindig anyún volt, s közdbe sandítottam a kocsi kormánykerekére is, mert a húgom tartotta anyám helyett. Aztán végülis elmesélte, hogy ugye vírusos szemgyulladást kapott, s a barátnője mondta, hogy akkor így nem igazán kéne anyúnak eljönnie. aztán néhány óra múlva felhívta anyúmat, hogy hogy mégis jöjjön el. Anyám a büszke nő  mondta, hogy már jobb dolga van. Aztán este 8-9 körül jött ez a bizonyos telefonhívás, és a nemleges választ hallani se akarta anyúm barátnője.
Körübelül 10 perc alatt odaértünk... én, mint áldozati bárányt már áldoztak is a konyhaasztalon. Mindenből ennem kellett (mint a család képviselőjeként, meg köztudott innyencként is... természetesen a vacsora 80% hús volt >.>... igaz az ördögmártás nagyon ízletes volt), hiába mentegetőztem, hogy félórája ettünk hatalmas adag carbonárás tésztát. Aztán pezsgőzés... anyám gyengepontja, hiába szóltam rá, hogy vezet... eredménye nem volt neki. Aztán következett az emeltszintű társalgás. Néha tényleg kérdőre vonom, hogy anyám és baráti köre 40+ évesek.. vagy nekem kell humorérzék továbbfejlesztésre járnom.
Jött a tortavágás pillanata, tűzijáték gyertya blabla, aztán szeletelték a feketeerdő tortát. azt mondták Horvátcukiból hozták, s mivel mindig illik lgalább egy szeletet elfogyasztani az ünnepelt tiszteletére kértem egy vékonyat (mindenki azt kért, mivel  anomrál szelet talán Fekete László erőművésznek tünhetett soványka adagnak). Ne vagyok oda a a feketeerdő tortáért, de ez legalább nem tünt agyon vajazott, krémezettnek, legalábbis azt hittem. Aztán emgint jött pezsgő és emeltszintű társalgás, aholy az ünnepelt (11 éves) sikersen próbálkozott beégetni minket (valami iszonyat stílusa van annak a lánynak >.>), aztán anym égetett be, mert nekem nem tetszett a vers amit aznap reggel felolvasott nekem, s elkezdi, hogy én az olyna verseket szeretem, amiben a döglött szarvas szétvetett lába egy buja asszonyra hasonlít... (no comment, ez arra a versre volt célzás, amit tegnap ide beraktam). De nem baj, enézést krétünk és mondtunk, hogy még mindannyiunknak dolga van és hazamentünk. Kocsiban anyámnak még megemlítettem, hogy ha ennyire nem ért egy verset, akkor azt ne hangoztassa és égessen be vele, én sem fikáztam az ő versét, csak modntam, hogy az nekem "nyálas". Hazaértünk én vissza melóba, néh abeszéltem a skacokkal ircen, meg zenét hallgattam. Aztán valami folyamatos prüntyögést hallottam a lakásban, hát egy szöcske beszökött hozzánk. Valami agyrém, ahogy az prünytögött, aztán nagy bátran neki álltam felderíteni, de az eltávolítását már a húgomnak kellett elvégezni, mert ki nem állhatom a ronda, zöld és repülő szöcskéket, amik hüvelykujj nagyságúak.
Az élet visszatért a régi kerékvágásába, dolgoztam, egészen hajnali 1-2ig, mert elkezdődött íszonyatosna villámlnai, nagy dördülés és fényeffektje és az egész lakásban megszünt az áramellátás. Gép elszáll... én csak rimánkodtam, hogy ne legyen semmi baja. Fogtma magam és befeküdtem az ágyba, s csak reménykedtem, hogy nem hagytam benne egy kést sem. 10 perc múlva elektromos műszerk printyegése és világosság van újból a szobában. Gyoran leellenőriztem az ágyam kés ügyben, de csak egy inget találtam, azt szépen a helyére raktam, lámpa leo, szundít. Az este folyamán rájöttem, hogy a tortával még sem volt minden remben, mert csikart a hasam. A hascsikarás nálam egy olyna tortaminőség jellző, és azt jelenti hogy vagy nem friss hozzávalókból készült, vagy azt hogy bőven használtak a tortában vajat (ez a vajas-krém dolog az oka annak, hogy csak pudingos gyümitrotát, töltetlen tortát, mandulatortát, vagy csak puncstortát vagyok hajlandó fogyasztani - ezekből is főként a házit.)
Nah mind1, túléltem ezen dolgokat, és 11:30kor már frissen ébredtem. 
Még szerettem volna a blogokról filozofálni, de most nincs hozzá kedvem, se időm, úgyhogy inkább belövök ide a shrek rajongóknak 1-2 képet az elkövetkezendő új részekről :P

 

 



|

Ma úgy döntöttem, hogy munkába ölöm magamat. Ez igazán nehezen megy, de van kb 5 napom, hogy befejezzem azt a 3-4 doboz papírt, amit itt hagytak nekem.

Addig is itt van egy versike, amit Immortelben mondogatott Nikopol. Az, hoyg ki az eredeti szerzője, dunsztom sincs :S, de azért szépek:

Emlékezz...
Emlékezz mit láttunk, lelkem...
...azon a varázsos nyári hajnalon..
...az ösvény, hogy kanyargott..
...a bûzlõ állattetem, szikláktól szaggatott...
...lábai égnek mutattak, akárha buja asszony volna
...csobogó szökõkút muzsikáló hangja
tisztán hallom minden cseppje hullik.
Én csak bõröm simítom hiún, hol lehet...
a seb melyen vért szívtam szívembõl?

---------

"De mindaz, mi nem a gyermekhez méltó
S belõled fakad, Jill
Lelkembe csíp és felkavarja azt.
Örvényként rántja alá
ájultan az alvilágba."

 

|

Egyik legkedvesebb haverommal, TDvel beszélgettünk mikrofonon keresztül. Közbe megy a TV, éppen a Mélyvíz volt az adásban, s pont egy balett előadást mutattak, s odanéztem...

-húgom: Bezzeg a csajokra odafigyelsz a TVben
-én: Nem, én a szép zenét nézem.
-TD: Szép zenét nézel? Jajj hagy nyalom azt a jó hangodat.

A legújabb buzi teszt, ha a következő kérdések többségére igen a válasz, nagy a valószínűsége, hogy buzi vagy :P

Secretman - Buzi-e vagy

Pöttyös az inged? Buzi-e vagy?
Fested a hajad? Buzi-e vagy?
Piros a cipőd? Buzi-e vagy?
Mignont eszel? Buzi-e vagy?
Füvet szívsz bazze? Buzi-e vagy?
Kefíret iszol? Buzi-e vagy?
Bulldog a kutyád? Buzi-e vagy?
Macskát tartasz? Buzi-e vagy?
Te nem eszel húst? Buzi-e vagy?
Te hegedülsz bazze? Buzi-e vagy?

Mi a faszt csinálsz? Buzi-e vagy?
Mi a fasz nézel? Buzi-e vagy?
Mi a faszt gondolsz? Buzi-e vagy?
Mi a faszt képzelsz? Buzi-e vagy?
Mi a faszt hordasz? Buzi-e vagy?
Mi a faszt érzel? Buzi-e vagy?
Mi a faszt mondasz? Buzi-e vagy?
Mi a faszt vérzel? Buzi-e vagy?
Mi a faszt csinálsz? Mi a fasz nézel? Mi a faszt gondolsz? Mi a faszt sértel?
Mi a faszt hordasz? Mi a faszt érzel? Mi a faszt mondasz? Mi a faszt vérzel?
[Mi a faszt. x 8]

Ne csináld, mosogatsz? Buzi-e vagy?
Doszto'vszkit (Tarkovszkijt?) olvasol? Buzi-e vagy?
Nem voltál katona? Buzi-e vagy?
Az anyáddal laksz? Buzi-e vagy?
Te nem ütsz vissza? Buzi-e vagy?
Ülve hugyozol? Buzi-e vagy?
Megmosod a segged szarás után?
Te tudsz angolul? Buzi-e vagy?
Te szóbaállsz a buzikkal? Buzi-e vagy?
Néger a csajod? Buzi-e vagy?
Tilost hallgatsz, hallom? Buzi-e vagy?
Bicajjal jársz? Buzi-e vagy?
Nincsen mobilod? Buzi-e vagy?
De nem nézel tévét? Buzi-e vagy?
Te zsidó vagy bazmeg? Buzi-e vagy?
Félsz a póktól? Buzi-e vagy?

Kávéba tejszínhab? Buzi-e vagy?
Mit ölelgetsz bazzeg? Buzi-e vagy?
Színházba jársz? Buzi-e vagy?
Nudista vagy? Buzi-e vagy?

Mi a faszt csinálsz? Buzi-e vagy?
Mi a fasz nézel? Buzi-e vagy?
Mi a faszt gondolsz? Buzi-e vagy?
Mi a faszt képzelsz? Buzi-e vagy?
Mi a faszt hordasz? Buzi-e vagy?
Mi a faszt érzel? Buzi-e vagy?
Mi a faszt mondasz? Buzi-e vagy?
Mi a faszt vérzel? Buzi-e vagy?
Mi a faszt csinálsz? Mi a fasz nézel? Mi a faszt gondolsz? Mi a faszt sértel?
Mi a faszt hordasz? Mi a faszt érzel? Mi a faszt mondasz? Mi a faszt vérzel?
[Mi a faszt. x 8]"

Eme magasröptű szám letölthető innen. Forrás: http://www.freelists.org/archives/brooklyn/05-2004/msg00091.html

Apám átjött hozzánk, hogy ő most meg akarja nézni az immortelt, a tvén. A nap csúcspontja eskü, már csak az hiányzik, hogy Györgyi felhívjon és megkérdezze hogy áll a munka :S.

Mikor átjött kereste a kábeleket, hogy hol vannak, mondom mind ott vna a dobozban. Jó megtalálta. Videókártya csatlakozó, mondja dugjam be. Jó akarom bedugni szegény gépbe, ami már egy nemierőszakkal felérhetett volna, mert az a kábel nem oda való volt. Mondom neki, ez nem ide való. Asszondja, de igen, majd ő bedugja nekem. 10 perc, a gép már nem bírja.. lefagy... apám abbahagyja erőszakos tevékenységét és iiejeltni... ez nem ehhez való. Ezt már én is modntam. Gépújraéld. Apám hazaszállingózik, hogy hozzon új adaptert meg kábelt. Én entre csatlakozok, írány IRC... na tessék ma még ez is szemtelenkedik velem:

(15:46:12)  [•] Error: nick Chi is already in use
(15:46:13)  [•] Error: nick Chi- is already in use
(15:46:13) Chi^
Are you stupid or what? This is status window! Remember? You can't type text without " / " in this window! Duh! :)
(15:46:13) /nick Chi^

Apám újból átjött, sikerült szétbasznia a képernyő beállításokat, s segítségemmel végülis ;) siekrült emgcsinálni, hogy viszonylag szép képe legyen a filmnek a tvén. Csak, hogy tudjátok mine nőciről maradtok le, itt van egy kis ízelítő :P

Sexy mi? ... Azért nem kell összenyálazni a képernyőt...

Na a rúzsfoltot is tessék letörölni...!!!

Idézet a filmből: "The greatest power of all, to procreate with Gods"... szerintem így jobban hangzana: "She has the greates power of all, to procreate with lesbains."
Amúgy viccen kívül, van egy nagyon lightos leszbikus tartalma, de csak oan szinten, hogy rákérdez a nőnél: "You like me don't you?" A csaj meg selytelmesen ráválaszol :). Amúgy gyorsan átnézam majd a subbot, mert nagyon szép versidézetek vannak benne.


Hm, de legalább engesztelésül apám áthozott 1-2 DVDét, pl 13ik harcos. Akik szeretik az action/fantasy/humor tipusú filmeket, azoknak kötelező darab !!!! Hétfőn volt Cube 2 HBO-n basszus én emg elfelejtettem megnézni :((( 
 



|

Kisit csemegéztem a linkek között:

http://index.hu/tech/jog/film040430/ - avagy már tudom, hogy a 7warez miért nem müködik.

http://index.hu/tech/szoftver/szabad1859/ - liecense az egérklikkre (lol na iet se pipáltam még)

http://index.hu/tech/jog/lendrhck0505/ - a mázlista, vagy inkább jó anyagi háttérrel rendelkező hackerek

http://www.index.hu/tech/jog/cdcopy/ - cdmásolásról szoló cikk, ajogdíj szabás augusztustól a nyomatatókra is ugyan ugy érvényes. Érdekes olvasmány.

Én addig boldog vagyok, amíg olyandurva intézkedéseket nem hoznak, mint németországban. Ott ugyanis figyelik az interentszoláltatók, azt, hogy mit honnan és mennyit töltesz le. Ha gyanús az, amit letöltesz (pl film, vagy valami egyéb jogvédet, illegális dolog). Azt jelentik a rendőrségnek. És másnp már razziát tartanak a lakásodban, és mindent lefoglalnak, s kb 100-200e FTés bírságot szabnak ki. Az azért kellemetlen.

 

Rémálom....

Ma este iszonyatos rémálmom volt. Álmomban valaki állandóan baszogatott, piszkált, s én ezt már nem bírhattam, ezért megöltem. Miután megöltem, feldaraboltam... kéz, láb, fej. A darabokat hajnalban akartam elásni a régi félpanel lakásunk kertesrészében. Mindegyiket más helyre ástam és gondosan betakartam, már csak egy láb és egy koponya maradt hátra. Épp a koponyával végeztem, amikor látom, hogy egy kislány éppen arra jár és észrevette a lábszárt és elkezd sikongatni. Én természetesen elhúztam onnan, de reggelre már mindne tele volt zsernyákokkal, meg egy nyomozópáros volt ott illetékes az ügyben (akik kísértetiesen hasonlítottak Scullyra és Mulderre az X-aktákból). Szóba elegyedtme velük, s mondták, hogy gyilkossági ügyről van szó, megtalálták az összes testrészt, a fejet kivéve (amit én 2 sarokkal arébb ástam el). Meg még beszélgettem velük, felhívtam őket magunkhoz, beszélgettünk valamiről (már nem emlékszem), aztán elmentek, s mondták, hogy kiterjesztik a kutatást, mert forró nyomon vannak. A torkomban már formálódott a gombocka. Alvás... anyúm másnap reggel előállt azzal az ötlettel, hogy segítsünk a nyomozásban és mi is keressük az eltünt fejet, ha megtaláljuk akkor vesz nekünk valami finomat. Ekkor már csak az járt a fejemben, hogy végem... ha anyám tudná. A keresések pont azon a helyen történtek, ahol én elástam a fejet. Valahogy azt éreztem, ha megtalálják a fejet, végem, tudni fogják, hogy én tettem. Semmi másra nem tudtam gondolni, csak arra, hogy börtönbe jutok... évekre.. már gyerek sem vagyok... elmúltam 18 éves. Indíték? Úristen azért öltem meg, mert bosszantott... hány évet kaphatok??? Lecsuknak vége mindennek. A pánik és a lekiismeretfurdalás lett úrrá rajtam. Elviselhetetlen érzés volt, annyira hogy felébredtem. Mikor eszméltem még mindig rosszul voltam, aztán lassan szívárgott be a tudatomba, hogy csak álom volt, nem öltem emg senkit és nem nyomoznak utánnam. Hát fúúú de megkönnyebbültem. Viszaraktam buksi fejecskémet és még szusszantottam egy keveset. Ez azért kemény volt... na képzelem, aki nem tud felébredni és ehhez hasonló álmai vannak, hát nem lennék a helyében. Ez tényleg xar volt, meg bizar, s mégis megtörtént (álmomban). Egyenlőre nem tervezem senkinek sem a kivégzését, de azért ne basztassanak :P



|

Fórum júzer sztereótípiák

Nem tudom ki hog yáll vele, de én szeretek fórumozni. Úgy gondoltam, a fórum az a helyszín, ahol az emebrek értelmesen vitáznak, eszmét cserélnek bizonyos dolgokat illetően. Ezt gondoltam.. egészen addig, amíg a valóság fórum júzerek formájában arcon nem legyintett. Azóta edződtem, figyeltem, s a következő sztereótípiákra lettem figyelmes:

  • A cinikusok

Általában van egy vezéregyéniség, aki az átlagosnál kicsivel több intelligenciával rendelkezik (avagy úgy látszik), elvétve bevakaknt valami nomrálisat, d eideje nagy részét azt teszi ki, hogy unalmában számára nem hasznos topikokba beront, és lefikáz, vagy kifiguráz mindenkit. Ha netán ellenállásba ütközik, akár képes hónapokon keresztül hülyézni, bunkózni. Az értelmes ellenvéleményeket szelektív látásmódjávan nem veszi észre, maxaz elírásoakt, vagy egyéb mellékes dolgokat, amit hangsúlyozottan kiemel a kövezkező hozzászólásában. Ez a vezéregyéniség, jönnke a csatlósaik, akik amint emglátják a vezérbika nevét valamelyik fórumban egyből megrohamozzák, s próbálnak egymáson túltenni bunkóságban, amin ők persze jót röhögnek. Ez az egész általában addig tart, amíg az értelmesen vitatkozn vágyok már feladnak minden reményt, s ott hagyják azt a topikot. Egy idő után a vezérbika is megunja a saját poénjait is, s új topik után néz, ahol újra érvényesíteni tudja magát, s csatlósai mint a pulikutyák loholnak utánna, vag yaz admin folyamatos offolás, vagy személykedés miatt kitiltja a vezér bikát egy hétre a fórumból. Ienkor a csatlósok is hallgatnak.  

  • Az agresszív, de eltévedt júzerek

Ők a kedvenceim :), általában van egy normálisan futó topik, s egyszercsak megjelnnek ilyen üzentek: "SZIASZTOK! ÚJ VAGYOK ITT, DE SZERETNÉK BESZÉLGETNI, VAN KEDVE VALAKINEK VELEM BESZÉLGETNI?"  Aztán a következő üzenet 2 perc múlva: "HELLÓ, NA VALAKI VÁLASZOLJON NEKEM, RENDES VAGYOK" S még egy 2 perc után: "NA, ÚGY IS TUDOM, HOGY FENT VAGYTOK, BESZÉLGESSÜNK". A rendes júzer felmegy, megnézi s érteltenkedve nézi, mit ekress ez itt. Gondolja még mielőtt valaki jól picsán rúgja, válaszol neki a fórumon, hogy a chat, az a legördülő menüben kettővel lejebb van a fórumnál, s ha már fórumozik ne használjon végig nagy betüket, mert azért megszokták szólni az embereket. 10 perc után agresszív júzerunk elolvassa és vérben forgó szemmel válaszol a segítőkész júzerünknek: "TE NEM IS TUDOM, HOGY MINEK NEVEZZELEK. MIT JÖSZ TE HOZZÁ, HOGY ÉN MIT ÉS HOGYNA ÍROK? ÉN NORMÁLIS EMBEREKKEL SZERETNÉK BESZÉLNI (AMI BIZTOS, HOGY NEM TE VAGY), ÉN JÓSZÁNDÉKKAL DI EFELJÖTTEM, TE MEG ITT LÓGSZ A NETEN EGÉSZNAP IS ITT BEPOFÁZOL NEKEM. NA HÚZZ AZ ANYÁDBA, S TANULJ EG YKIS INTELLIGENCIÁT. NA EZT KAPD KI GECI!" Semmi thx, vagy ehhez hasonló :) úgy cuppantom az ienket.

  • Random OFFoló júzerek

Azszem őket utálom a legjobban, igen nagy intelligenciával rendelkeznek, de a sötét oldalhoz csatlakoztak. Kedvenc elfoglaltságuk a topikok olvasgatása, s véletlenszerűen kiválasztanak maguknak valakit, akibe beleköthetnek egy comment erejéig. Általában a szignókat szokták maguknak kinézni, s fikázza, aztán eltünik. Vagy egy sértő megjegyzést tesz egy kommentre, majd eltünnek. De az is előfordul, hogy agalambocskájával szinte párbeszéd szerűen írnak be sértő és offoló jellegű üzenetüket, a végére mindig odabigyesztve valami nyálas szöveget a tubicájuknak. (pl: "cuppantalak a pocid alatt, te kis vad vizicsikó" stb).

  • A "kedves júzerek"

Megfigyeltétek valaha is, hogy valakinek a neve, vagy a szignója valami iesmi: cute guy, aki mindig kedves... na általában ők a legnagyobb görények, nem de? Ezen nincs mit magyarázni :)

  • Grafománok

Na azok, akik grafománok és még nem ismerték fel a blogolás lehetőségeit és a fórumokban élik ki hajlamukat. Onann lehet őket felismerni, hogy szinte midnegyik idióta, ezerszer lerágott topik indítójuk mindig uygan az a személy. Vagy a friss válaszadók között, 20 topiknál mindig ugyan az volt a válaszadó neve. Ezenkívül ártalmatlanok.

  • Agyon edukált, könyvmoly júzerek

Gusztustalan egy típus, általában midnekinél okosabbak, vagy annak tűnnek. Mindenegyes kommentjükben csak úgy tülekednek a latin szavak, orvosi kifejezések, angol szavak. Amit vagy valamelyik tudósképzőben szedtek fel, vagy értelmezőszótárak hosszas lapozgatásával szerezték be a jól csengő szavakat és tették magukévá. Imádják felrúgni a kommunikáció alapszabályait (miszerint, csak akkor használjunk szakszavakat, speciális kifejezéseket, ha biztosak vagyunk benne, hogy beszélgető partnerünk is rendelkezik azonos ismeretekkel, különben a társalgás egyoldalúvá válhat, kommunikációs zavar léphet fel). ezenkívül szeretik vitapartnerüket elemzgetni, ezáltal sértegetni, s úgy tenni, minth apszichomókusok lennének.

Na egyenlőre ezek a főbb, elterjedt típusok jutnak az eszembe.
Egy jó tanács: Ha ilyen típusú júzerekre ismerünk rá fórumozás során, az egyetlen dolog amit tehetünk: figyelmen kívül hagyni a hozzászólásaikat, egy idő után megunják, ha nem kapnak elég figylemet. A józanészre, etikettre és észérvekre általában teljesen immunisak. Ha mégis elkövetjük a hibát, és vitába keveredünk velük, és van nomrális moderátor/admin a fórumban jelezzük nekik az illető folyamatos offolását és személyeskedését, hátha felfigyelnek rá.
Örökérvényű mondás: "Megszoksz, vagy megszöksz"

> |

[RIP]

Mázli, aki végülis nem lett mázli, röpke itt léte folyamán, suta kis kinézetével belopta magát a szívünkbe, de sajnos nem tudtunk rajta segíteni. Végig küzdött, de a eddigi éhhezéstől szenvedett gyönge szerevezete nem bírta tovább, meghalt ma úgy éjfél körül. Bárcsak előbb leltünk volna rá...

Lassan megyek aludni.

süti beállítások módosítása