Mindennapi feketelevesünk...

Ezt a cikket találtam newage blogjában:
(dőlt betűvel az én kommentjeim olvashatók)

"Nők a nőkkel, de miért ilyen divatos ez?

A magánéleti szférában is vannak divatok. Még a szexuális életben is felfedezhetők ilyen jelenségek. Így divat lett az análszex, természetes lett az orálszex (távolkelteben, egyes országokban máig büntetik), egyre többen próbálkoznak beújítani a hármasokkal, sőt, a négyes fogatokkal, a nők részéről pedig lassan elvárás lett a biszexualitás (Elvárás??? A divatot ne tévesszük össze már az elvárással. Elvárás = a társadalom által megkövetelt viselkedési forma, ez azért elég durva lenne).

Biszexualitás és homoszexualitás

Szinte mindenki hangosan képes lenne felmondani a leckét, hogy "biszexuális az, aki a saját neméhez, és a másikhoz is érez szexuális vonzalmat", "homoszexuális pedig az, aki elsősorban, vagy csakis a saját neméhez vonzódik" (csakis).
Persze miért is lenne ez ilyen egyszerű?

Ha azt nézzük, hogy a homoszexuális férfiak csaknem fele nős és családos ember (mutasson már erről statisztikai adatot, tudtommal a homoszexuálisok nagy része nem vállalja nyiltan beállítottságát - főleg hazánkban nem -, akkor majd pont a családosok fogják bevállalni, s ők vannak döntőtöbbségben? Kétlem.), akkor érdemes mélyen elgondolkozni a dolgon. Ugyancsak figyelemfelkeltő, hogy egyre több fiatal lány próbálja ki a szexet - játszadozásként - saját nemű barátnőjével anélkül, hogy melegnek érezné magát (ez a divat, le kell menni a Capellába, v Alibibe.. s máris értjük az okát, így gerjesztik magukra a fiúkat). Csak egy kis kellemes, erotikus játék - gondolják, s közben férjről, családról álmodoznak.

Teljesen eltérő a férfiak és nők homoszexualitásának eredője és megítélése.
- Egy homoszexuális férfi akkor is elsősorban homoszexuálisnak tekinthető, ha egyébként házasságban él, sőt, gyermekeket is nemzett. Az ilyen férfiak alapvetően nagyon is a férfiakhoz húznak, s vagy elfojtják irányultságukat, vagy fiúszeretőt tartanak, vagy interneten keresnek ilyen kalandokat.
- Egy biszexuális késztetésű, partikba is bevehető nő viszont elsősorban magas vágyakkal rendelkező szupernő, de alapvetően a férfiakhoz vonzódik, a saját nemével csak játszik, és csak nagyon ritkán tart női szeretőt. (ennek miköze van a bevezető mondathoz? Nem írt semmit a megítélésről, sem az eredőjéről, s a nőkről csak biszexuális vonatkoztatásban beszélt... meg szerintem elkéne neki gondolkodnia a biszexualitás fogalmán is)

Persze vannak tisztán meleg férfiak is, akik soha nem élnének együtt nővel, és egyre többen vannak azok a nők, akik már nemcsak játszadoznak a saját nemükkel, hanem komolyan gondolják, hogy egész életüket meleg nőként akarják leélni (mi az, h persze vannak tisztán melegek is? meg hogy nő a "biszexuális homoszexuális nők" aránya? a helyes sorrend meglátásom szerint, vannak az abszolút homoszexuális férfiak és nők, vannak akik nem merik felválalni de azok, s vannak akik biszexuálisok, s vannak akik egyszerűen csak kipróbálnak dolgokat).

Csak néhány évtizeddel ezelőtt (amióta a homoszexualitás megítélése jóval toleránsabbá vált) a meleg nők - és főleg a biszexek - még elsősorban nagyon nőiesek voltak, addig a mostani meleg nők férfiasabbak, mint a férfiak. Harcosak, kemények, nagyszájúak, határozottak. Tehát kevésbé melegek a régieknél, hiszen a nőkben is a férfiasra vágynak. (Megítélésem szerint ez pedig egy nagy baromság. Az európai leszbikus kultúrában még mindig a nőies homoszexuális párok aránya a döntő. Másrészt saját magamból kiindulva én fiús megjelenésű vagyok, de nem tartom magamat férfiasabbnak mint a férfiak, s van nagyok sok oylan tulajdonságom, ami teljesen nőies. Másrészt mondjom már nekem olyan abszolut ffias tulajdonságokat, amiket nőkre nem lehet vonatkoztatni. "Kevésbé melegek a régieknél" Akkor azok a heteroszexulás kapcsolatok, ahol a nő mondjuk inkább férfias megjelenésű - rövid haj, csak nadrágot visel, nincs műkörme -, az a pár meg kevésbé heteroszexuális, s inkább homoszexuális a többi heteró párkapcsolathoz képest? Másrészt a transzgrender tagú párkapcsolat nem sorolható a homoszexuálisok közé)

Csak egy kis kíváncsiság

Sok nő hiszi magáról, hogy ha kipróbálja a szexet a saját nemével, semmi rossz nem történhet vele, mert más is csak játszik, ő is csak játszani fog. Pedig nagyon téved! Mivel a saját neműek jobban ismerik saját nemük vágyait, és felkeltésének technikáját is, képesek egymásnak első nekifutásra nagyobb örömöt okozni, mint a szokásos heteroszexuális felállásban. Így aztán igen szomorú lesz, ha a nőnek élete legnagyobb szexuális élménye éppen a barátnőjével van... Ilyenkor azt hiszi, hogy ez az igazi, és emellett kell leparkolnia. Eszébe sem jut, hogy a kapcsolatból származó hasznot a hetero kapcsolatára átvigye, és a technikákra megtanítsa férfi partnerét. (A homoszexuális kapcsolatok nem csak a szexről szól, hanem arról, h az életünket csak egy azonos neművel tudjuk elképzelni teljesnek. S itt megint egyoldalúan csak a nőkről beszél, a ffiakról nem.)

Langyos, langyos...

Ez a melegedés, langyosság belopódzott a heteroszexuális párkapcsolatokba is. A melegedő, vagy bemelegedésre hajlamos nők ma már a párkapcsolatukban is egyre férfiasak, önállóak, rámenősek (na ez az, ami a társadalmi elvárásoknak tudható be. Az értékítéletek teljesen meváltoztak a XX. sz. közepétől fogva, előtérbe került a karrier, a pénz, az egzisztencia. A család szerepe háttérbeszorult, s kialakult a modenr egyedülálló nő eszményképe. Ennek semi köze sincs a homoszexualitáshoz, a leszbikussághoz) . Asztrológiai értelemben: a Hold energiájú befogadó nők egyre inkább Napok akarnak lenni. Át akarják venni az irányítást. A születendő utódok pedig - akár fiúk akár lányok - nőiesek lesznek, de keményen nőiesek. (EZT honnan a búbánatból vette?)

Honnan tanulják a nők az ilyen helyzeteket?
A játékfilmekből a harcosságot, (Alias lenne az igazi nő?), a rafináltságot. A tévék műsorvezető nőitől az okosságot (ez még nem lenne baj). A pornófilmekből a szexuális gyengédséget.
A barátnőktől meg a befolyásolhatóságot, vagányságot. (Eléggé elszomorítana, ha az kiderülne, h minden nőre ez az állítás, s a cikk igaz lenne. Másrészt az ember nem a tvből tanul, hanme eljön az az időszak, amikor az élet iskoláztatja, s annak megfelelően alakul ki, változik az énje)"

Na és a következő dolgokat hiányolom még a cikkből:
- források feltüntetése a statisztikai adatokhoz, kutatásokhoz
- Magyarországra vonatkozó konkrétumok

És ami a cikkből számomra kiderül:
Az illető, aki ezt a cikket írta soha nem foglalkozott ezzel a témával komolyan, semmiféle kutatást, v felmérést ezzel kapcsolatban nem csinált. Személyesen nem került igazán kapcsolatba a homoszexuális réteggel, sem a biszexuális réteggel, s erősen fogalomzavarban szenved. Az egész cikkről süt le, hogy különféle írományokat ollózott össze, kicsit átpofozta és bumm publikálta, mert ez a téma manapság nagyon "trendi".

A miértek:
Gondolom enyhén durvának tűnik a kritikám a cikkel kapcsolatban, de utánna néztem, hogy ki is írta. A honlapját megnéztem, s elképedtem, elvileg a nő jártass a szociológiában, a pszichológiában, s elsősorban szexologus. Én a helyében a föld alá sülyednék szégyenemben, ha ilyen "munkát" publikálni mertem volna. Nem mondhatom, h a három tantárgy szaktekintélye lennék, vagy valaha is komolyan tanultam volna bármelyiket is, de józan paraszt ésszel (főleg ha az ember az aktuális csoportba is tartozik) beláthatja az ember, hogy itt valami nagyon nincs rendjén. A cikk írója az olvasót nézi hülyének, vagy magából akart hülyét csinálni. De mivel nem akarok senkit sem suttyomban kritizálni, a cikk szerzőjének elküldtem ezt a bejegyzést emailben, s természetesen, ha válaszol, vagy van valami hozzáfűzni valója azt feltüntetem a blogon.

Az erdeti cikk forrása: http://axel.hu/cikk/axel.hu/39578



; |