Hol van az ugrás? Hol van a Mókus?

Ugorj Mókus

Hol a Gyűrűm?

Berlin: "A kávét cukorral, a bort vízzel, a szerelmet házassággal tönkretenni nem szabad!!!"

 

Címkék: berlin házasság

Népbutítás?

Most olvastam az indexes blogketrecben lévő linken, h micsoda népbutítást tervez Róza Hasselhoff és brigádja a szakiskolákban.

Ezt majdnem mi is megjártuk. Ugyanis valaki kitalálta, hogy a fogtechnika tartozzék az egészségügyi szakágba, ezért tanulnunk kell EÜ modulokat is (pl Járványtan, Elsősegély nyújtás - amit most már harmadjára csinálhatok meg -, de foglalkoztunk még civilizációs betegségekkel és ökológiával is), amire azt mondom, hogy oké, valahol igazuk van, legyen, meg még érdekes is, de idén fel akarták emelni ezen modulok óraszámát 50%-ra, a képzési időt pedig 3 évről lecsökkenteni 2 évre.

Nem tudom mit képzeltek, én még a 3 évet is kevésnek tartom arra, hogy minden technológiai eljárást meglehessen tanulni (vagy megtalálod azt, amit igazán jól tudsz csinálni, vagy gipszelhetsz egész hátralévő életedben), s tök jó, hogy tudjuk milyen feliratúnak kell lennie a tisztítószernek, amivel a pácienstől/fogorvostól kapott munkadarabokat fertőtleníteni kell, s mennyi a minimum behatási ideje, de ez vajmi keveset fog abban segíteni, hogy az elkészült fogmű ne szedje - szószerint - szét a páciens száját, mert a szakmai gyakorlatra nem jutott idő.

Legyen Önnek is sugárzó mosolya öregkorára!

Az osztályfőnökünk kb az egész "nyári szünetet" azzal töltötte, hogy szakmai fórumokra, tantestületekhez, önkormányzathoz és szakszervezetekhez járt, hogy ezt véletlenül se tegyék be az idei tantervbe (se az elkövetkezendőkbe). Sikerrel járt, annyira, hogy megemelték a tanóra számunkat több mint 100-zal.

A rendszer további hibája, hogy az összes elvégzett modult egy jeggyel foglalja össze. Így pl hiába kerestem a bizonyítványomban az anatómia, anyagismeret jelest, amit a járványtan közepesével és tűzvédelem elégségessel átlagolva egy hármas lett.

Címkék: fogtechnika
süti beállítások módosítása