Master Chef

Azt hiszem tegnap életem legfinomabb levesét csináltam, ezért a receptet muszáj megörökítenem az utókornak ;)

Végy 1 nagy fej karfiolt, szedd szét kis rózsákra, majd fogj apríts fel egy fej hagymát, s karikázz fel egy nagyobb méretű répát. Kevés olajon pirítsd meg a hagymát, add hozzá a répát, majd engedd fel 1,5-2l vízzel. Most mehet bele a karfiol, erőleves kocka (2db), kis só. Ha felforrt és/vagy megpuhult benne a karfiol, merjük ki a karfiol nagyját (én általában 70%-át kimerem) egy kis lével egy turmixgépbe. Adjunk hozzá tejfölt (egy kisdoboznyit kb), borst, s mehet a turmixolás. Ha megvan öntsük vissza a levesbe, jól keverjük el, s sózzuk meg, majd forraljuk fel mégegyszer. 

Eredmény = igen krémes, sűrű, ám igen egészséges leveske maximális zöldségtartalommal. Téli időszakra ugyanezzel az eljárással ajánlatos elkészíteni brokkoliból, mert az tele van vassal. 

A végére egy kis idézet megint Muse-tól (Agent T neve imámba foglalatódik életem végéig).

 

"Dark shines
Bringing me down
Making my heart feel sore
Because it's good"