Hol van az ugrás? Hol van a Mókus?

Ugorj Mókus

Egy kiscicáról...

A képen látható kiscicáról eddig itt hallgattam. A neve Mázli, vagyis lesz, ha megéli ezt a pár napot. Szegénykét anyukám augusztus 20ikán találta, gyanús volt, h nem fut el a kocsi közeledésének láttán, s csak gubbaszt. Megsajnálta és haza hozta. Itthon már is riadóztatott minket, hogy macskának melegítsünk konzerv tápot, és törjük pépessé villával, hogy meg tudj enni. Ugrottunk is, s vártuk lelkesedve a macsek reakcióját, hogy na most végre zabálhat... mert kinézetre a macska egy gerincből, szőrből és 4 pálcika szerű lábból állt, korra kb 6-8 hetes. A zabálást várhattuk.. nem evett, csak megszagolta.. a vízbe is csak bele-bele nyalogatott, s csak kuporgott.... vészesen hasonlított a szomszéd nyúlára, ami ugyan így viselkedett, s 1 héten belül meg is halt. Aztán aznap hajnalban kitántorgott és evett a felnőtt macskáinknak kikészített száraztápból... ekkor úgy döntöttünk hagyunk neki kint kaját, meg mindig megkínáluk valamivel, hátha elfogadja. A tegnapi nap kb így zajlott, s csalódásunkra a macska abszolút nem evettcsak egy kis vizes tejet lefetyelt. Mai nap reggelére a cica szokása szerint kuporgott, de mára már járni is alig tudott. A pánik mindenkin egyszerre tört ki, mit tegyünk?? Aztán eszünkbe jutott, hogy valahol van műanyag fecskendőink. Lázas keresés... nagy nehezen meglettek. Egy 1mles fecskendőt választottunk ki. Mit adjunk neki? Végülis abban maradtunk, hogy egy minimális mennyiségű bébitápport belekeverünk vízbe, s most azt kapja óránként. Nem lelkesedik érte, de ez van, meg kap külön vizet is mellé. Csak remélni merjük, hogy nem későn cselekedtünk.
Ha esetleg állatorvos ezt olvasná, kommentben adhatna valami tippet :S, nem vagyunk kezdő macskatartók, de ilyennel még nem találkoztunk...
A pici, most egyenlőre pólóm bugyrai közt alszik, mint az a gagyi kamerás képen is látszik.



|

Kettőnegyvenkettő után...

Eddig szomszéd csajszinál voltam traccsolni. Kibeszéltük a férfiakat (akiknek gondolkodását, mi nők épp ésszel fel nem fogjuk), az hogy melyik kaja mennyire ártalmas, és hogy a fogorvosok többsége szadistának született, ha meg nem az efféle hajlamait a munkájában éli ki. Meg mindne másról, ami az eszünkbe jutott.
Kellemesen telt az idő, igaz 1x-2x igencsak kifelé akartak esni szemeim, amikor elzsibbadt lábát felhúzta, rendezgette, kinyújtotta, rázta, felemlete az orrom előtt egypárszor, s mindezt ien cuki kis minishortban tette, ami kb combtőig takar :D. Ha nem lenne a szomszédom, nem lenne egy izompacsirta élettársa, egy három éves gyereke én meg nemnéznék ki ien cefetül, talán... esteleg bepróbálkoztam volna valamivel, de szerény pillantásaimnál többet azok az istenien kecses lábak nem kaptak. De jobb is ez így :)


|

Amikor a paradicsomsűrítményes konzerv vérpatront játszik...

Egy újabb eseménytelen nap, szintesmemit nem csináltam, csak olvastam emg töprengtem. Azszem feladok a fórumozással... legalábbis a prideon. Vannak akikkel nem lehet normálisan vitázni, ha valakinek nem egyezik a véleménye az ővéjével egyből jön a durva szöveg, h hülye vagy és kész. De kb az estek 80%-ban ez a felállás van, s nagyon rita, amikor ezt meglapaoztottan mondhatja. Vagy elég egy kis elszólás, amit nichya tett a híres leszbikkel kapcsolatban, hogy majd ő híres lesz és vállalni is fogja. És ezután a kijelentése után kb 3-4 hónapon keresztül basztatták, meg le hülye híres picsázták.... normális az ien? Nem szeretem az ien buzi légkört, mégh abuzik között is vagyok.

Ezt félre téve, megtalákltam crazy bloggját, nem volt nehéz a 3 magyar ember közül akik a The L Word fanlistre jelentkeztek ;)
A blogját nézve, vettem a fáradságot és én is kitölttötem 1-2 kvízt :D

 



I took the fruity fruit quiz
made by rav-chan
Check out which fruit you are



How to make a Kaoru
Ingredients:
1 part mercy
1 part self-sufficiency
3 parts leadership
Method:
Combine in a tall glass half filled with crushed ice. Add emotion to taste! Do not overindulge!

Username:

Personality cocktail
From Go-Quiz.com

I'm a Butch Lesbian!


free
You have a free soul! As all the souls go, yours is
the most free-spirited and adventurous. You
like camping, hiking, or interaction with other
people. Your a social butterfly, but not
because of your style, but because of your
willingness to communicate with everyone. You
probably have close friends who can rely on you
because you always seem to know whats going on
in the world. You love music and are
free-spirited and someone fun to be around. A
born leader and great explorer-dont ever
change-the world needs more people like you.

What Kind of SOUL do you posses? (For Girls only) Incredible Anime Pictures!
brought to you by Quizilla

HASH(0x8b4c03c)
narcissistic

Which Personality Disorder Do You Have?
brought to you by Quizilla
Ezt azért szerintem nem érdemeltem meg :S!

You are Amiga OS. Ahead of your time.  You keep a lot of balls in the air.  If only your parents had given you more opportunities to suceed.
Which OS are You?



Amúgy pizzát csináltam ma, a sűrített paradicsom csak úgy ömlött ki a konzervből, maikor kinyitottam, szerintem valami lövöldözős filmben akart befutni eredetileg.
S msot miközben bőszen csámcsogtam istnire sikeredett pizzámat, mit látnak szemeim, juhasz_g felvetta lsitájára... nah momdom, ha ez a gábor... akkor az enyhén ciki. Mert hiába vagyok leszbikus, én is rendelkezem valamien szintű heteró előélettel, s na ő volt a barátom egykor, röpke 2 hétre, s 1 év felszívódás után előbukkan a semmiből, s mondja h mennyire hiányoztam neki :S eléggé kényelmetlen volt zek után elmondnai neki, h bocsi én már a lányok szoknyája alá kacsintgatok :$. Végülis utánna már csak azon jajjongott, hogy magányra van ítéltetve, meg hogy nincs senkije... szegényt azért sajnálom, dehát fiatal, egy évvel idősebb csak nálam, meg jóképű, izmos... szóval nem értem miért nem tud magának találni valakit.
Püh de belaktam pizzából :S
|

Kedves utasaink, kérjük készítsék elő jegyüket, vagy bérletüket...

Ma reggel Brigi nevű kedves barátnőm felhívott angliából, hogy megadja az ottani vezetékes számát. Szépen kikérdezgettük egymást, hogy s mitn mennek a dolgok. Ő perpil takarít két írodában zusammen 10 órát naponta, a heti fizetése kb 80-90eftnak felel meg. Nem dreamjob, de itten ez dream fizu lenne :D. Igaz a lakbér az kb heti 90-120e Ft, de ő a barátjával bérel egy lakást, szóval ez eloszlik kétfelé, s egy hétre a kajapénz nem olyan sok, figyelembe véve, hogy körülbelül azonosak az élelmiszer árak az itthoniéval, ha nem olcsóbb...  szóval szépen el lehet rakni a zsét...

... főleg, akkor ha nem azt a hírt kapnánk, hogy a BKV visszamenőleg 3 évre kiküldött egy csekket 400 ezer Forintos bírsággal. Szóval perpill, ahelyett hogy az eltervezett dolgaia gyűjtené a pénzt, a BKV-t kell kifizetnie részletekben. Ezt ezért szemét dolognak tartom ám a BKVtől, egy ilyen összegű csekket kiküldeni... már maga a jegy és bérlet árak pofátlanok a szolgáltatásukhoz képest, de ez... bevallom én is a bliccelők közé tartozom, s arra a csodára várok, hogy netán egyszer nem egy csövingerrel kell együtt utaznom, piszok és szeméthalomban. Az utobbiról mi is tehetünk, hiszen ma már az a trendi, ha a buszon a földre köpjük a nyálas szotyihéjakat, ott hagyjuk a monogramunkat üvegbe karcolva, vagy az ülésre firkantva, vagy az uzsonnás szalvétát betuszkoljuk két ülés közé. Van mit javítani a magyar morálon is, de a BKV is nyugodtan rakhatna mindne jármű ajtajához egy-egy ellenőrt, s így csak azok szálhatnának fel, akik rendelkeznek jeggyel vagy bérltettel, ill. a járműt is felügyelhetnék egyben. De ugye ez túlságosan is illogikus, inkább úgy próbálják magukat menteni a csődtől, hogy folyamatosan emelnek, és szép summájú büntető cédulákat küldenek ki.

Szerintem miután befejztem a tanfolyamot, amit szeptemberben kezdek el, követem Brigi barátnőm példáját és húzok el melegebb éghajlatra...


|

Tűzijáték szép és jó volt, a tv képernyőjéről is. Elvielg idén sokkal kisebb összeget tudtak fordítani rá, mint az elmúlt években. De nem volt tiszta teljesen számomra, hogy alapból kevesebbet költöttek az egészre, vagy a tv kommentár megfogalmazására hivatkozva azért jutott kevesebb pénz a tüzijátékra, mint eddig, mivel a biztonságra sokkal jobban oda kellett figyelni, meg a járulékos költségek (útlezárás stb). Mer' ugye nem mind1, hogy melyikről van szó a 2 közül. 
A tüzijáték megszervezését egy fő cégre bízták, s mellette 11 alvállakozó bonyolította ( s kitudja az alvállakozónak hány alvállakozója volt.... szóval a pénz eléggé rendesen lefölözték itt-ott, jajj nade ugyan, mit gondolok én a becsületes vállalkozókról ;))
Amúgy a szuper biztonságról, csütörtökön azt nyilatkozták, hogy 100 tüzoltó lesz készenlétben.
Személyes véleményem szerint nem volt nagy durranás, viszont a vége felé tűz-vizesés a hídról nagyon ötletes volt, a balatoni tüzijátékokat valahogy mindig jobban élveztem..., bár lehet nem a tüzijátékkal volt gond, csak én nőttem pár centit az elmúlt években.
Az elmúlt években eddig a 2000-ben rendezett tüzijáték került a legtöbbe.

A politikusokat meg ki nem állhatom... főleg azóta a riport óta miután megmutatták a politikus keresletét, kapnak vagy 1000 féle járulékot, meg bónuszokat, s ha netán alkalmatlannak találják őket a további politizálásra szép kis végkielégítést kapnak. Aki jól csinálja, kb havi 1 milát is összeszedhet, s még képes volt pofája azt mondani, h ugyan kérem, mihez képest sok az a pénz?? Télleg... mihez képest... csak úgy az átlag magyar normához képest.

De a mádia sem semmi, rühellem az összes kereskedelmi csatornát. A talkshowtól kezdve a riportokig. Eszméletlen nagy hazugságoakt tudnak összehordani. Kedves ismerősöm erről tájékoztatott is minket:

"Gondolom, minden olvasó emlékszik még a TV2 riportjára, amelyben a játékfüggoség
káros hatásait igyekeztek bemutatni. Azonban elkövettek nagy hibákat, amik miatt
jogosan háborodott fel az egész magyar Counter-Strike közösség. Az elso hatalmas
hiba volt, hogy belekeverték a CS-t, a második pedig az, hogy a GPS-t is.

Hosszadalmas lenne leírni egy hír keretein belül, hogy milyen következményei
lettek a riportnak a GPS-re nézve, ezért mellékeltem a Napi Ász nevu napilap
írását a történtekrol.

A nagy port kavart TV2 riportot tárgyaló cikk, amiben megemlítik az
összeállításból származó hátrányokat, amelyek a GPS-t érték.

Lánczi Richárd írása
Surun éri vád a bulvársajtót, hogy elferdíti a tényeket, vagy bántóan túloz. Nem
állítom, hogy minden esetben csak a tényekre szorítkoznak a stílus képviseloi.
Sokszor unalmas és kellemetlen igazat írni. Ám a kereskedelmi és több esetben a
közszolgálati média is feláldoz embereket a nézettségi adatok oltárán. A sajtó a
szenzációból él, de nem mindegy hogyan tálalja az eseményeket.

Számítógépes játékbajnokságokat mindenhol rendeznek a világon. Sot, külön
szövetségek foglalkoznak a versenyek szervezésével és a tagság összetartásával.
Magyarországon is egyre nagyobb népszeruségnek örvend a mufaj. A Counter- Strike
nevu játékprogram az FPS (First Person Shooter) kategóriába tartozik. Hazánkban
a köznyelv lövöldözos játékoknak hívja az ilyen típusú programokat. A fent
említett szoftveren kívül többszáz hasonló tematikájú FPS program létezik.
Mindegyiknek megvan a rajongótábora, akik általában az interneten játszanak
egymás ellen. A közelmúltban Magyarországon harmadik alkalommal rendeztek
Counter-Strike bajnokságot. A versenyre hatvannégy csapat nevezett, köztük egy
osztrák és egy görög team is. A külföldiek dicsérték a bajnokság lebonyolítását
és a gépek felszereltségét. Ennek alapján a szervezok egy sikeres rendezvényt
zárhattak volna…

„Megjelent a verseny helyszínén a TV 2 stábja és engedélyt kért felvételek
készítésére - meséli Dénes Attila (Gody), a bajnokság foszervezoje. Megengedtem
nekik, hogy forgassanak, és riportokat készítsenek a rendezvényen azzal a
feltétellel, ha tényleg a versenyrol szól az egész. A helyszínen azt mondták,
csak a bajnokságról készítenek anyagot. Ezek után megdöbbenve láttam, hogy az
Aktív musorában a játékfüggoséggel és az FPS játékokra visszavezetheto
gyilkosságokkal foglalkozó riporthoz használták fel a képeket. Az összeállítás
végén egy hibát is elkövettek, ugyanis egy Angliában történt gyilkosságot hoztak
példaként, ahol a fiatalkorú elköveto azért gyilkolta meg barátját, mert ilyen
programokkal játszott. A fiatalember egyébként egy drogárus volt, aki ügyfelét
ölte meg - tizenévesekrol beszélünk - és nem a gyilkos, hanem az áldozat
játszott a Manhunt nevu FPS programmal. A versenyen riportot kértek egy lánytól
is. Az anyagban engedélye nélkül megemlítették a nevét, valami!
nt egy teljesen más témára adott válaszát vágták be a riportba.
Felkészületlenségükkel a versenyt és a mufaj kedveloit is egy szintre hozták a
gyilkosokkal. Nagyon sok embert ismerek, akik kedvelik ezeket a játékokat,
különbözo korosztályba tartoznak. Vannak köztük ügyvédek, orvosok,
rendszergazdák, bolti eladók, iskolások stb… Egyikük sem vált gyilkossá amiatt,
hogy játszott ezekkel aprogramokkal. Ez olyan mintha kijelenteném, aki bunügyi
regényeket olvas, az jövohéten már indul is betörni. A legnagyobb probléma, hogy
a versenyt támogató cég is látta a riportot, ezért a sajtóvisszhangra hivatkozva
nem kívánja a szponzorpénz teljes összegét kifizetni. Természetesen nem hozható
összefüggésbe és nem is bizonyítható, de másnap a verseny helyszíne mellett
tárolt asztalokat és kiegészítoket felgyújtották. Még a sportcsarnok fala is
megégett. A kár cirka hatszázezer forint. Folytatom tovább a versenyek
szervezését, de nagy presztízsveszteséget okozott számunkra, remélem az a nemze!
tközi játékszövetség, amihez csatlakozni akarunk nem látta a !
riportot.”

Az Aktívban búcsúzóul még felhívták a szülok figyelmét, hogy figyeljenek
gyermekükre, mert bizonyos esetekben játékfüggoség és agresszív viselkedés
alakulhat ki. A fiatalok játékfüggosége valós és komoly probléma, ám a figyelmet
erre a kérdésre nem úgy kellene felhívni, hogy közben mások munkáját, céljait
számításba sem vesszük.

Lánczi Richárd  "

A média becsületességéről ennyit, a sajtó szebadság meg már eg yújabb csemege, ugye midnenki emlékszik a tv2 beharangozott riportjáról, hogy ők ugyan egyedül, de kiderítették miért is volt a postabotrány, s ki is a feleős érte??!! Igen! És mi is történt a riporttal? A közepénél, amikor éppen nyilatkozni akart a bácsi a dolgok mikkéntjeiről, szakad a szallag és nini egy rákos kislányról nyomtak be egy anyagot, ami a holnapi műsorra lett volna kitűzve..... ciki.

Na ennyi a mai rosszmájusgból, maj dmég holnap írok ide, vagy oda.
Tsók.


|

E Nominét hallgatok mostanában, s véletlenüla  blogomra katiintottam, na fene gondoltam beírom ide a dalszöveget:

E Nomine - Angst

Schlaf nach Einbruch der Nacht nicht ein
es könnte dein Ende sein
ist es Zehn - nicht in den Spiegel seh'n
ist es Zwölf - dich niemals umzudreh'n
ist es Eins - dann wart bis Vier
schlaf nicht ein
sonst ist Freddy hier


Mutter, die Angst ist wieder da
Angst lässt mich kochen
Angst zermalmt meine Knochen
Angst zerreißt mein Herz
Angst lässt meinen Schädel pochen
Angst lähmt meinen Arm
Angst dröhnt in den Ohren wie Bombenalarm
Angst zerquetscht mir die Augen
Angst will mein Mark aussaugen
Angst will mich in die Hölle reißen
Angst will mich in den Wahnsinn schmeißen
Angst zeigt mir die schlimmsten Teufelsfratzen
Angst lässt meine Adern platzen


Hallo, hier kommt Freddy
dein Albtraum
ha....ha.........................
ich krieg dich
ich hol dich
ich werde dich kriegen

Ich krieg dich heute Nacht
hallo, hier kommt Freddy, dein Albtraum


aaaaaaa........infirmitas
aaaaaaa........anxietas

Na munka helyett elszöszöltem itt 1-2 órát. A kövi dolgokkal eltt kiegészítve a blog:

  • Képek, Galléria
  • Shoutbox (ami msot még valamiért elég gagyi)
  • Kommentelő bizbasz (aminek még nem tudtam emgváltoztatni a nevét)
  • Szavazóláda
  • Számláló

Amit még tervezek:

  • Fanslit meg ien képek linkkel
  • Egyéni design :'(, ha összejön
  • Buborékok eltüntetése
  • Több link
  • talán fórum, de nem érzem szükségét

Nah ennyit mára. Tsók.

 

|

Jó reggelt, vagy napot mindenkinek... ki mikor hogy kell.

Ébredésem után sikerült felrúgnom egy szegecsekkel teli ládát, persze ez után egész reggel szedegethettem a szögeket, meg csavarokat, de találtam egy kis érdekességet is benne:


Azonkívül, h ez egy éles töltény lehet és ne üssek rá kalapáccsal, s ne napoztassam többet nem tudok.

Nah lassan neki állok dolgozgatni, mert soha nem leszek készen ezzel a melóval, hál' égnek csak 10 nap van már csak hátra :D

|

Nah fél 4, átolvastam Heni blogjának nagy részét, kicsit megformáztam a sablont, nem is oan bonyolult, mint gondoltam volna :D
Már csak a képek hiányoznak, emg 1-2 funkció, amit előbb, v inkább útóbb befogok szerezni. Honlapot gőzöm sincs mikor fogok készíteni, de úgy érzem egyenlőre a blog minden iesmi funkciót betölt.

Holnap dolgoznom kell (avagy ma, amikor felébredtem), mint a güzü. Tök jó augusztus 20ika én meg otthon fogok megrohadni papírmunkában nyakig. Talán talcsizom Zsuzsával egy kávé meg traccs erejéig Ekiben. Pedig Szombathelyre akartam elnézni, ott tök jó progik vannak most, nem mintha a bpi tüzijáték nem lenne eléggé csábító.... nah mind1, lelkiszemeim előtt az iskola és egy pioneer dvd képe lebeg :D.

Nah húztam alukálni. Tsók

1.

A blog megnyílt, ugyan most igen csak gagyi mivel sablonról megy, de majd dolgozok rajta.

Hajnali fél 2 van és most inkább aludnék, mint hogy ezzel szórakozzak, dehát ez van. De Heni blogja inspirálóan hatott. Remélem azért a html alapokkal tudok valamit kezdeni a kinézet és tartalom színvonalának javítása érdekében.

Egyenlőre ennyi, tsók mindenkinek.

süti beállítások módosítása