Nyah, süti sütés első fejezete lezárult. Ahogy hazaértem már mentem is át a szomszédhoz, h  na akkor süssünk mézeskalácsot. Jé és mink nincs? Na mi? Mézünk -.- a sarki bolt meg 8kor zár, 7:50kor mint egy félőrült rohanok ki csak egy polóban mézért. Az akció sikeres volt, s most végeztünk (most:  22:50). Egész fincsi lett, csak a mázat szúrtuk el 1 picit, de még úgy is sütünk, mert ez írtó kevés lett.

A hét "gondolata" az élet értelme. Csak úgy natúran megközelítve mi is? Nézzük egy egysejtűt, az mit csinál? Táplálkozik és osztódik. Az ember mit csinál eszik meg ba... *khm* szaporodik (márha egyéb alantas vágyainkat nem vesszük figyelembe). Nevetségesnek hangzik, de szerintem igaz, azért dolgozunk alapvetően, hogy legyen mit ennünk. Figyeljünk meg egy csövest annyit kunyizik, h meg legyen a napi kis elemózsiája, a nagyobb adag piája és néha még pornómagazinra is jut (gyakori jelenség a Hubay Jenő téren ahol a kis csövingerek összegyűlnek a kőasztaloknál és ott jól szemügyre veszik a lapokat). És mi a lényege ennek a 2 dolognak? A fejlődés, ami relatív, mert szerintem meg az ember esetében ön- és környezet pusztítás. Meg egyébként nem is értem, h az első őssejt, amelyik élere kelt miért választotta ezt (evés, szaporodás) a fejlődés útjának.

A keresztény Isten meg abszurdum. Meg teremtett minket a saját képére, s művében gyönyörködött, meg aztán kiűzött minket, árvíz, próbatétel, 40 évnyi sivatag, apokalipszis, és mind ez azért mert nem játszottunk/játszunk az ő szabályai szerint. Ha emberként jellemezni kéne, azt mondanám rá öntelt és önelégült pöcs, vagy egy óriás csecsemő, ami kegyetlenül játszik a bábjaival. Az egész Biblia csak egy alapvető nevelési és rendfentartó eszköz (ne lopj, ne ölj, ne kívánd meg azt ami a felebarátodé, élj erkölcsös életet, szeress mindenkit, törekedj a békességre, és meghatározza a jót és a rosszat stb). Ami alapvetően nem lenne rossz, ha mindig aktulizálnák, szó se lenne róla benne Istenről, és nem manipulálták volna annyit (egy Isten azt imádják őket a katolikusok, az ortodoxok, az evangélisták, a reformástusok, a kálvinisták, a zsidók...). Sokkal többet érnének vele, ha modern erkölcsöt, szociológiát és illemtant tanítanának helyette a suliban meg a templomokban. Meg gondolom amiatt nem törnének ki vallási háborúk, hogy az irigykedni szabad-e vagy sem. 
Meg még akartam hozzáfűzni 1-2 dolgot a Pápákról, meg a nagy keresztényekről, de az minősíthetetlen lenne stílusban és az nem lenne jó :\

Na nem forrongok többet, megyek aludni, mert holnap megint korán kell kelni (nekem minden korai, ami 10 óránál előbb van).