Most értem haza, hulla fáradt vagyok, asmjd pénmteken kdierül, h felvesznek-e vagy sem. Holnap meg megírom a részleteket.

High Artnak:

Na megnéztem az archívumot, s emiatt a dolgok maitt fogok arra szavazni, h kapják meg az állampolgárságit:

"Statisztika és erkölcs

A mai napot suliban statisztikával kezdtük, nemnagy újdonság, már 3 áve tanuljuk valamilyen szinten. Idén, mint 5ikesek, az egészet újra tanulni fogjuk, de egy kicsit másképpen. A tanárun az, aki eddig közgazdaságtant tanított nekünk, jó tanár, csak sok happyje van, emiatt másodikban nagyon nem szerettem, igaz tartani most is tartok tőle, de már sokkkal nagyobb érdeklődéssel veszek részt az óráin. Most is sikerült egy egész érdekes dolgot felhoznia a statistika erkölcsével kapcsolatban, ugyanis a következő eset történt romániában:

Mint minden 10 év eltelt után, a legtöbb országban népszámlálást tartanak, nem volt ez másként sem Romániában. Eddig minden rendben is van vele, de amikor a nemzetiségi kérdésről volt szó a következőket tette fel a kérdezőbiztos: Magyar, Székely, Csáng... stb? Eléggé ártatlannak tűnik, de ez egy eléggé aljas húzás volt a román kormánytól. Körübelül 2 millió magyarajkú ember élt kin románia területén, ami eléggé jelentős összeg. De ha a statisztika alapján ezt az egy nagyot sok kicsi részre osztjuk... már más a helyzet, akkor nem követelhetnek maguknak magyar iskolákat, magyar közigazgatást, magyar tanórákat, stb... mert külön-külön elenyésző létszámban vannak.
Jah, meg majd megyek szavazni is, s a kettos állampolgásrságra fogok voksolni. Nekem volt 1 osztálytársam, aki erdélyi volt, s nagyon sokat szívott az anyukájával együtt. Nem 2 fillér volt az a pénz, amit az igazolásokért és illetékekért kellett fizetniük, ráadásul, még a továbbtanulási lehetoségét is majdnem megfúrta. Ugyanis, csak akkor tanulhatott volna tovább az egyetemen, ha a tanulmányainak végeztével szépen elhagyja Magyarországot, s nem jön vissza x évig. Akkor meg kezdhette volna elorol az egész papírbeszerzést és illetékfizetést. De hál' égnek sikerüklt megkapnia a magyar állampolgárságit idoben. Szóval nem kívánok ilyet snekinek. A munkahelyrol meg az a véleméynem, h ha van munkahely, amit elolünk elvehetnek, az azt jelenti, h mi nem voltunk hajlandóak betölteni, akkor meg ne sírjunk... másrészt nem fognak százezresével egyszerre ide vándorolni. nah mind1, ez csak az én véleményem."

Egyébként félre ne értsd, nem akarok veled szívózni vagy ilyesmi, csak engem roppantul érdekel ez a téma.