Házasodjunk... vagy ne?!

Tegnap a TVben volt egy kis hír részlet egy ázsiai melegfelvonulásról, aminek a célja a melegházasság legalizálása volt. Nagyon szépen ki voltak öltözve, sajnos képet nem találtam a felvonulásról, a pride sem írt róla, egyik kereskedelmi TV honlapján sem tüntették fel a cikket. Viszont nagy nehezen találtam egy cikket róla. (Bizakodva néz Scully ügynökre ő hátha talál képeket)

Na, de nem is ez a lényeg. Ma nagyon felkapott dolog lett a házasság. A heterók házassági szándéka csökken, inkább élettársi szerződéseket kötnek, a melgek meg házasodnának, ha tudnának. De miért olyan fontos ez, hogy mind2 fél tízkörömmel ragaszkodik hozzá?
Házasság, kapunk róla egy papírt, amin elismerik, hogy életünket összekötöttük, lényegében erről kéne szólnia, de miről szól (szólt) még?
Vagyonszerzés, vagyongyarapítás, diplomácia erősítése, v kialakítása, családalapítás, juttatásokra és kedvezményekre való jogosultság, s amit a politikusok (Bush) szeret hangsúlyozni, hogy a házasság egy férfi és egy nő szentsége.
Az én szemszögemből maga a papír, arról, h mi egyek vagyunk tök felesleges, mert nem a papír fog hűségessé, türelmessé és kitartóvá tenni. Másrészt nem hiszem, h létezik az örökszerelem, ami egy életen át szól. A szentségről meg annyit, hogy az már az elejétől fogva nem is nagyon létezett (lásd az előbb sorolt példákat fent), csak egy újabb legális eszköz/lehetőség a vagyonszerzésre. Akkor még a Bibliára is imádnak hivatkozni, amikor a Föld lakosságának jelentős része nem keresztény, vagy nem hisz Isten/ek létezésében.
Deha ennyire ragaszkodnak hozzá, akkor legyen, mondjuk én akkor nem csak, h megtiltanám a melegek házasságát, de a heteró házasságokat is szigorítanám (pl 18 éven aluli még szűlői beleegyezéssel sem házasodhat, legyen megfelelő háttere, a kényszer- és az érdekházasságok kiszűrése, a Las vegasi gyorsesketők megszüntetése, a 3 napos házasság és utánna vállás esetek büntetése [lsd. Britney esetét]) - hogy tényleg szent legyen, s legyen valami értéke is annak a papírnak. De természetesen a házasságok szigorítása mellett fontos szerepet szánnék az élettársi szerződésnek is, ami egyaránt vonatkozik a meleg és heteró párokra, s szintén tartalmaznának juttatásokat, kedvezméyneket (adókedvezmény, özvegyülés után járó pótlék, támogatások, öröklés), stb.
Ez mondjuk csak az én véleményem (anyázni és véleményt kifejteni lehet a shoutboxban, vagy az üzenösdivel).
___

Egyéb:

Most néztem 1-2 Cinema 4D leírást, félelmetes, h miket tud, Nojcsi te még nem szúrtad ki?