A republikánus melegek sem szavaznak Bushra
2004-09-08 11:52:59
A Republikánus Párton belüli legnagyobb meleg csoportosulás vezetői megvonták támogatásukat Bushtól.

A melegek érdekeit képviselő Log Cabin Republicans vezetősége tegnap 22-2 arányban leszavazta George W. Bush újraválasztásának támogatását. A jelenlegi elnök ugyanis nem támogatja az egyneműek házasságát, sőt alkotmányilag lehetetlenítené el azt. "Az Alkotmány diszkriminalizációs módosítása sérti a konzervatív és republikánus elveket" - mondta Patrick Guerriero, a szervezet ügyvivője.

A Log Cabin már februárban bírálta Bush-t az alkotmánymódosítás miatt, mely szerintük megosztaná és meggyengítené az amerikai társadalmat. A bizottság 1996-ban Bob Dole-t támogatta a demokrata Bill Clinton ellenében, 2000-ben pedig éppen Busht, szemben Al Gore-ral.

A homoszexuálisok érdekeit képviselő republikánus Log Cabin kedden szembefordult a párt elnökjelöltjével, George W. Bushsal, miután az alkotmányban rögzítené az egyneműek házasságának tiltását.

A Gallup hétvégi felmérése szerint Bush 51:47-re vezet Kerry előtt, a Rasmussen Report viszont mindkét jelöltnek 47,3 százalékot jósol, ha szeptember 6-án lenne a szavazás.

Forrás: Magyar Hírlap, Pride.hu

Hát igen, Bush eléggé mellé trafált ezzel a cselekedetével. Az egy dolog, hogy ő homofób, vagy ellenkezőleg egy nagy köcsög, de amerika ha már a szabadságot akarj jelképezni, ne lépjen ilyen radikálisan a meleg ellen. Főleg ha már nem ilyen alacsony szinten kezdődött, hanem maguk a kormányzók kezdeményezték, nem holmi meleg tüntetésen. Amerika jóléti társadalom, a populáció folyamatosan nővekszik, háborúsdit, meg csak erőfitogtatásból játszanak... szóval nem látom értelmét ez az egész nagy ellenkezés mire volt jó? Nem így fogja megnyerni a jövőévi választásokat a keresztények támogatásával.... Nem is csodálkoznék rajta, ha Kerry ennek az egésznek a visszaállításával, vagy enyhítésével kezdené pályafutását.