Hol van az ugrás? Hol van a Mókus?

Ugorj Mókus

Last Life in the Universe

Az utolsó gyík



"A gyík éppen felébredt és rájött, hogy ő az utolsó gyík. A családja és a barátai mindannyian elmentek. Azok is akiket ő nem szeretett... akik az iskolában cukkolták, ők is elmentek. Mindannyian. A gyík végképp magára maradt. Hiányzott a családja, a barátai. Még az ellenségei is. Még ellenségekkel is jobb élni, mint egyedül. Erre gondolt.
Reggel óta ezen gondolkozott.
- Mi értelme az életnek, ha nincs kivel beszélgetned?
De mindezek a gondolatok már mit sem jelentenek, figyelembe véve azt, hogy ő az utolsó gyík."



Ezek a japán mesék nem semmik. A filmet pedig érdemes megnézni.

Ferdüljünk!


Ma belemerültem Keleti Szélbe, végig olvastam mindent, gyorsan csináltam is eg ylsitát, amit feltétlenül meg akarok nézni:

Last Life In The Universe [BT]
Bounce Kogals
Road Movie
Balzac and the Little Chinese Seamstress
The Taste of Tea
Blood Rain
Last Quarter [BT]
The Hypnotized
Moon Child [BT]
Shinobi[BT]
Bad Guy[BT]
Simpan aka Judgement
Citizen Dog
Danny the Dog [BT]

A BTések elvileg már jönnek is lefelé :), s amikor azt hittem mára ennyi volt, megakadt a szemem a freeblog főoldalán bejelentkezéskor.
Japán percek, hát őszintén kell ennél több egy jó estéhez?

Bad Trip

Két tüzes korty gyorsan, kell a lélektúra. Hömpölygő embertömeg, kivet magából, még elmélázol, majd a gyomorban lejátszódó villámháború a hidegbe üldöz. Még valamilyen szinten élvezed is, az akarat vagy a test fog győzni? A gondolat megszakad, vajon ábránd, vagy azok, akik sietve elmentek még itt vannak. Fintorogsz, erre nem számítottál, vajon mi a helyes reakció? Hat a lé, jönnek a zsigeri gondolatok. Huszárvágás, ahogy meghallod a sok mondat közül a megoldást: „Hálás vagyok...”, ennyi az egész sem több, sem kevesebb. Újra ember leszel, bár reszketsz... vajon a hideg, vagy  a megkönnyebbülés? Teljesen mindegy, erre most nincs idő, harc van, úgy is kimelegedsz. Megmaradt emberségedbe kapaszkodsz, csak meg ne lássa, hogy tántorogsz, felelőtlenül odavetsz pár szót.
Szédülés, zuhanás, álmosság, ólmosság, ringatózol az elmék tengerén. Magadba szállsz, több leszel, megismered azt akit elzártál, felidézed bűnlajstromát. Okulsz, s a tanulságot elteszed másnapra, nyugtázol: az akarat nyert, újfent megérte a túrát.

Kérdések és Feltételezések

Kérdések és Feltételezések

Néha szégyenlem. Vannak akik ilyen idősen már kiolvasták a Bibliát rég, átrágták magukat a klasszikusokon, ismerik a legtöbb világvallás gyökereit és alaptételeit, a szépirodalmi remekekről ne is beszéljünk. Folyamatos lemaradás érzés. Szavak, melyeknek jelentését csak megérzés szerűen feltételezem. Jogom van-e így bármilyen feltételezésbe bocsátkoznom? Nyugtathatom-e magamat azzal a gondolattal, hogy bár tudom, hogy ez nem vagyok, de éppen a hiányérzetem miatt vagyok más? Időfecsérlés-e minden elmélkedés a tettek helyett?

süti beállítások módosítása