Basilisk: Gennosuke és Oboro, az igazi Rómeó és Júlia

Legyen két ellenséges ninja falu, a vezérek gyerekei akik szerelmesek egymásba, s mindennél jobban kívánják a békét, Tokugawa Ieyasu a Shogun öröködési problémákkal és végül Hattori Hanzo, akinek a kezében van a békeszerződés.
Ám a Shogun nem akar fiai között testvérviszályt, így egy-egy fia képviseletéül a két rivális ninja falut tette meg, melyből a 10-10 legjobb harcos küzd meg egymással. Amelyik nyer, az a fia lesz majd a trónörököse, akit képviseltek.
A két szerelmes pár is rajta van a listán: Gennosuke-sama és Oboro-hime, akik éppen házaságukkal akarták megpecsételni a 2 falu békéjét, melyet még Hattori Hanzo kényszerített ki 2 generációval ezelőtt. És hogy mire vezetett egymás iránt érzett hűségük, kötelességük a falujuk iránt és a Shogun akaratával szembeni elkötelezettségük?
Hát erre:
















A búcsúzó szavaik pedig:
- Everytime the same breeze refreshed us... everytime we made our dreams alike. I always thought, that a long time ago... our souls were only one... and that now, separated, they wish to return to be as they were once. That's why I'm attrackted to you Gennosuke-sama.

- If our spirits are single one, then they will return to gather. It doesn't matter how far away from eachother we are now... neither how many times we'll have to reincarnated... we'll get together.

És amiért bármely „hős” szerelmes históriát überel:
Az egész nagy szerelmi jelenet egy kézen fogós sétálásban kimerül, viszont ettől lesz olyan intenzív az egész.
Hattoriék még csak nem is sejtették, hogy össze akartak házasodni.
A Shogun végül elhajította a tekercset és másként oldotta meg ezt a problémáját (20 ember teljesen feleslegesen áldozta fel önmagát)
A legszebb gondolat még az egészben: „Ha adnánk egymásnak egy kis időt a megismerésre, rájönnénk az ellenségünk is ugyanolyan ember, mint mi magunk.”

Overál: Aki teheti, nézze meg a Basilisk röpke 24x20 percét egy házimozi maratonon, érdemes!