Frei Dosszié

Épp Kismaroson voltam, amikor ment Frei Tamáska a TVben, s mivel japánról volt szó fél füllel hallgattam is kártyázás közben. Elég körültekintő volt a riport, de túlságosan kiélezte a szamurájokra meg az egésznek ilyen szenzáció hajhász "na msot megmutatom az abszolút igazságot" szaga volt. Az egész riportot a japán szamuráj erkölcsre élezte ki, avagy ő által nevezett 'software'-re. Ami nem rossz, csak kb a népesség 10-20% volt nemes szamuráj japánban, a többi kereskedő és földműves paraszt. S ugye nem lehet minden ma élő japán szamurájcsalád leszármazottja. Ha kérdést mondjuk a tradiciók, morál és vallás sempontjából közelíti meg sokkal reálisabb lett volna a riport, dehát ugye akkor meg nem olyna nagy szenzáció. De mondjuk hallottam 1-2 ledöbbentő adatot... ha jól emlékszem csak Tokyoban laknak 35 millióan, ott egy 20ezres (papírpénz) nagyságú föld többet ér, mint maga a papír által képviselt összeg.
Aminek külön örültem, hogy megemlítették a fiúknak meg lányoknak készült 'képregényeket'. Avagy a yurit (lightosabb verziója a Shouyo-ai), és a yaoit (lightosabb verziója a Shounen-ai). A yuri tulajdonképpen azt jelenti, hogy leszbikus képregény (avagy tiszteljük meg őket és ezentúl mangának fogom nevezni), a yaoi meg már gondolom mindneki rájött férfiú szerelemről szól. Majd szúrok be 1-2 képet nyálcsorgatásnak :) [megj: a manga azért manga és nem képregény, mert sokkal több mint egy átlagos firkálmány, egyesek szinte művészi szinten csinálják, s 1-1 nevesebb rajzoló manga sorozataiért ige csak szép summákat szoktak fizetni (ezek inkább Doujinshik, amik egy eredeti történet fikció szerű folytatása, manipulálása, emiatt limitált példányban vannak és ezért sokat érnek)].

A mangákkal és magazinokkal, meg tini sulislányokkal kapcsolatban, ami viszont nem tetszett hogy eléggé perverzeknek állították be a japánokat. Az igaz, hogy többségük eléggé félénk, s az is igaz, hogy erotikus tartalmú magazinokon (tartalma szerint lehet kinki, ecchi, hentai), meg középiskolás lányok bugyiján vezetik le frusztrációjukat, de azt viszont elfelejtette megemlíteni, hogy ott mennyivel kevesebb a bűnözés, erőszak, stb.

Na egyenlőre ennyi jutott eszembe ezzel kapcsolatban. A képeket meg majd feltöltöm.