Angol ételek - Savoury Mince

Vágás-szerkesztés gyakorlás gyanánt csináltam egy recept videót is, egyik kedvenc angol ételemet készítem el: a Savoury mincet, ami egy marhahúsos ragú sok zöldséggel és gombával, általában párolt rizzsel fogyasztják.

Savoury mince (4 adag)

Hozzávalók:

1 ek olivaolaj
1 fej vöröshagyma apróra vágva
500g darált marha (10%)
2 ek gravy
1 pohár paradicsomlé
400g burgonya, pucolva, felkockázva
300g sárgarépa felkarikázva
200g csiperke gomba felszeletelve
1 pohár kukorica és zöldborsó vegyesen

Opcionális fűszerek:

Só, bors, babérlevél, oregánó, bazsalikom

A hagymával együtt pirítom a húst 6-8 percig, míg meg nem barnul.
Hozzáadom a paradicsomlét, gravyt és a vizet.
Ha felforrt mehet hozzá a burgonya és a sárgarépa.
Amikor megpuhult a burgonya, beleteszem a gombát és a kukorica, zöldborsó egyveleget. 
15-20 percet főzöm alacsony hőfokon, s rizzsel, esetleg krumplipürével tálalom :)

1 hatalmas adag, köret nélkül:

456kcal, 48.4g CH (41%) , 18.6g Zsír (36%), 26.8g fehérje (23%)