Hol van az ugrás? Hol van a Mókus?

Ugorj Mókus

Továbtanulási tervek

Két napja csak azt nézegetem, hogy mik vannak felsorolva Új-Zéland ISSL (azonali képzett munkaerőhiány lista) és LSSL-én (hoszútávú képzet munkaerőhiány lista). Majd vertem a fejemet, hogy egyelőre csak egy nyelvvizsgám, egy érettségim és egy befejezetlen multimédia fejlesztő papírom van (illetve utóbbiról nincs). Végülis a helyzet annyira még nem tragikus, 22 éves vagyok, még nincs veszve semi, iletve már most sikerült olyan munkahelyen elhelyezkednem, ahol tisztán megkapok nagyon, nagyon sok pénzt. Két napig azt néztem, hogy vajon mi az a szakma ami közép-hosszú távon jól jönne nekem nemzetközi szinten, s viszonylag a gyakrolat szerzés sem olyan nehéz. Természetesen ebből adódóan egyetem kizárva, 4+x év, számomra már átláthatatlan felvételi rendszer (ugye én még régirendszeres voltam), és szinte alig szerezhetek használható gyakorlati tudást, s külföldön sem fogják elismerni.
Másodjára az IT-t zártam ki, nem vagyok hülye, szeretek informatikával foglalkozni, de a MMF suliban sikerült megtapasztalnom a kreatívmunka mögött álló kemény kódolást és bár isteni érzés egy frankó, működő dolog öszehozása, dehogy még egy vacak játékon is volt, hogy 12 órát görnyedtem a gép előtt és debugoltam, na ez nem hiányzik többet. Ezt meghagyom a zseniális elméknek, mint pl T :)
Aztán jöttek az olyan szakmák, amik viszonlyag itthon is könnyen megszerezhetők, és rajta van az SSL listán, pl pék, virágkötő, bicikliszerelő, optometrista, fogászati aszisztens, fogtechnikus. A pék és bicikliszerelő elsőre nagyon tetszett, de a pék az egy olyan szakma, ami elég erősen veszélyezteti az egészségemet, és egyébként sem vagyok a hajnalban ébredős fajta, a bicikliszerelőnek pedig 2 év szerelői tapasztalat kell egy neves bicajforgalmazó cégnél... elképzeltem, ahogy nőként elkezdek ilyet keresni (egyáltalán van híres szervíz/bolt magyarországon?) reménytelen, ennek ellenére lehet egyszer elvégzem (mostanában elég rossz tapasztalataim vannak a bicajszerelőkel). Jött az optometrista ötlete, megint csak átláthatatlan felvételi rendszer, illetve valami látszerészeti alapokból kéne vizsgáznom mielőtt elkezdhetnék tanulni komoly 8 félévet, hát erről is le kellett tennem, pedig nagyon jó kis szakma szerintem, Új-zélandon gyakorlat nélkül felvesznek bármelyik régióba. Itt már lassan kezdtem megőrülni, hogy mi a francos legyen, s akkor pillantottam meg a Dental Technician és Dental Assistant-ot, gyorsan beütöttem googliba, érettségi utáni képzés, 3 éves, van felnőttképzés is (Fogtechnikus), gyorsan érdeklődtem is, anyagiak nem vészesek annyira, külföldön is eléggé keresett szakma, 2 évnyi fogorvosi közegben eltöltött gyakorlat után mehetek Fogászati asszisztens képzésre, ami összesen 1 éves. Ezel simán mehetek Angliába dolgozni, viszajöni, asszisztensi képzést megcsinálni, pénzt öszegyűjteni, összepakolni és túristaként kimenni, állástkeresni és job offerrel egy 2 éves Work Permitet megszerezni. Végre nyugodtan tudtam aludni, s remélhetőleg még 30 éves korom előtt már kint lehetek.

Na megyek is el, lecseréltetem a gumikat a kerékpáron terepre, megyünk fel a János-hegyre lájtos DH-ra volt kollégákkal, lehet fogadni melyik testrészemet töröm először össze és hagyom el a hegyen :D!


Addig is egy kis Dance Floor Anthem

Everybody
Put up your hands Say:
”I don’t wanna be in love, I don’t wanna be in love”
Feel the beat now
If you’ve got nothing left say:
”I don’t wanna be in love, I don’t wanna be in love”
Back it up now
You’ve got a reason to live say:
”I don’t wanna be in love, I don’t wanna be in love”
Feelin’ good now
Don’t be afraid to get down say:
”I don’t wanna be in love, I don’t wanna be in love”

K tervei

Azt hiszem életemben először van az, hogy ilyen kristálytisztán látom, hogy mit akarok  és merre. Ha összejön a hőn áhított munkalehetőség, akkor 1 év múlva Sayonara Magyarország lenne és mennék Új-Zélandra. Tegnap előtt körülbelül  egy teljes napot szántam rá, hogy kiköltözött honfitársaink nehézségeit és tapasztalatait végig olvassam. Igazi negatívumot senki nem tudott az országgal kapcsolatban felhozni. És egyszerűen gyönyörűűűűű, maga  a földi paradicsom, reggel úszol egyet a 20 fokos tengerben, délután meg felmész snowboardozni egyet...  és nem olyan macerás mint Ausztráliába kijutni, ide még vízum se nagyon kell, ha turistaként lógunk ki.

A kultúra by T

T says (16:17):
ergo 2 dolog tarthat egy országban
T says (16:18):
1. munka, kultúra, jó társadalom, táj
T says (16:18):
2. pasi
T says (16:18):
:D
K says (16:18):
3. nő?
T says (16:18):
no way
K says (16:19):
:'(
T says (16:19):
a kultúra alatt viszont értendő az egy főre jutó leszbipartyk száma
K says (16:19):
:D:D:D

---

majd később leírom az ehhez kapcsolódó hatalmas terveimet.

süti beállítások módosítása