Hol van az ugrás? Hol van a Mókus?

Ugorj Mókus

Pushing Daisies

Sorozatok uborkaszezonja

Végre beindult a sorozat dömping amerikában, folytatódik két kedves sorozatom: Eureka, s a Psych.

Majd sikerült beenyúlnom a lecsóba, három most indult sorozattal:

Pushing Daisies
Egy kisfiú már korán felfedezi, hogy különleges erővel rendelkezik, a halottat visszatudja hozni az életbe. Ám képességeihez semmiféle használati utasítás nem kapott, saját édesanyján kellett megtapasztalnia, hogy ha 1 percen belül nem érinti meg újra (amitől meghal), akkor valaki másnak az életébe fog kerülni (így halt meg a szomszéd kislány apukája), ám ennek ellenére ha bármikor máskor megérintené, az illető végleg meghal. Ennyit a csodás gyermekkorról, a fiúból felnőtt lesz és csodálatos pitéket készít, egy magánnyomozó a véletlen során szemtanúja lesz képességeinek, s a titoktartásért cserébe üzletet ajánl neki. A meghalt embereket visszahozzák, 1 percre, hogy elmondhassák hogyan haltak meg, majd begyűjtik a jutalmat. Minden szép és jó, amig a következő eset éppen gyermekkori szerelme. Őt nem tudja visszaküldeni a halálba, viszont soha többé nem érintheti meg.

Ennyit az alapsztoriról, nagyon bűbájos a sorozat egyébként, hasonlít az Amelie Csodálatos életére, egy narrátor végig kísér minket a történeten, bár halottakról van szó, mégis kedves humor szővi át az egészet, megfűszerezve a plátói románccal. Ezt a sorozatot biztos nem fogom megunni.

Aliens in America
Az álomország rémálom társadalma. Egy srácról szól, akit folyamatosan szopattak junior highban (ált iskola), majd megkezdte felsős éveit (Gimi) fogszabályzó nélkül, reményteljesen hátha véget ér a szívatások sorozata, de amilyen reményteljes volt a kezdet, annál rosszabb lett a nap vége. A kétségbe esett szülő tanári tanácsadásért megy, az élelmes tanár azt javasolja neki, fogadjanak be egy külföldi diákot, egy Londonból ide repülő diákot, lesz a srácnak haverja, s a többiek is majd megkedvelik, természetesen havi $5000 pénzbeli támogatást is kapnak a költségek fedezésére. Ám mi van, ha kiderül a londonból jövő cserediák egy pakisztáni fiú, aki Allah-hoz imádkozik?
Tökéletes szemtanui leszünk a híres amerikai mosolynak, ami úgy tesz minden rendben van, de a pokolba kívánnak a valóságban. Az anyuka azon tevénykedik, hogy minél előbb megszabaduljanak tőle, az amerikai fiú mégnagyobb depresszióba esik, s iskolába sem akar menni, az apuka örül a csekknek, pakisztáni barátunk pedig megaláztatások során esik át, amit  józan ésszel fel nem foghat, hogy ő miért lenne felelős a terrorizmusért, s miért kéne különcnek éreznie magát. A jég akkor törik meg, amikor az amerikai srácnak beszámol az iskolában ért dolgokról, s rájön, hogy egy igenis jófej sráccal találkozott, akivel több közös dolog van benne, mint bárki mással. Az anyuka eddigre már elintézte, hogy visszakerüljön a gyerek, nagy sajnálattal közli a pakisztáni fiúval, hogy valami adminisztrációs hiba történt, dehogy örüljön, biztos alig várja, hogy találkozhasson a szüleivel. A pakisztáni gyerek halovány mosollyal a száján közli, hogy a szülei 1 éve meghaltak, nem várja otthon senki. Itt az anyukánál is megtörik a jég, s ezzel ért véget az első rész.

Nagyon ígéretes, s hihetetlenül sok érzelmet kiváltott belőlem rőpke 40 perc alatt, gyűlölet, undor, sírhatnék, igazi görbetükör a szabadságföldjének. Ezt is nézni fogom egy darabig.


Chuck
Videójátékokat játszol, emelett igazi kocka és műszaki zseni vagy, akinek nincs sok szerencséje a nőkkel, már úgy 5 éve? Akkor majdnem olyan vagy, mint Chuck, azt leszámítva, hogy neki a volt gimis haverja, aki most CIA ügynökösködik, ellopja az egyik szuperszámítógépen lévő adatfájlokat, amelyet megnézve az agyad szupercomputerré váll és mindenféle összefüggéseket fogsz észrevenni?

Jó nő, béna, ámde szeretni való pasi, számítógépes hájtek kütyűk, akció és egy kis dráma, humorral fűszerezve. Igazi fanservice K-nak.


süti beállítások módosítása