Hol van az ugrás? Hol van a Mókus?

Ugorj Mókus

Ma

Ma csináltma finom sukiyakit, ha meglesznek a képek megmutatom/leírom.

Aki nekem nagyon kedveskedni akar, az meglep a Ryukyu Underground együttes egy albumával :D

I <3 my Pussy

 

 

K Wilde üzenete:
jajjj
K Wilde üzenete:
ilyen polót akarok
szazalek üzenete:
na
K Wilde üzenete:
"I love my pussy" és mellette egy macska
szazalek üzenete:
a tescoban lehet sötétre is világosat nyomatni
szazalek üzenete:
höhöhöh
szazalek üzenete:
szeretem a puncimat
K Wilde üzenete:
:D:D:D:D
szazalek üzenete:
magányosan élvező imágódat erősíted?
K Wilde üzenete:
pigikének is egyet pici méretben
szazalek üzenete:
hejj
K Wilde üzenete:
rofl buuuzzííííí
szazalek üzenete:
hehehehee

Filmek

Mostanában egy csomó filmet megnéztem, gondoltam írok már róluk.

Recycle

Egy írónőről szól, aki egy új könyvbe kezd a szellemekről, vázlatokat ír majd kidobálja őket. Arra lesz figyelmes, hogy kísérteties dolgok történnek körülötte (ismeretlen nő hajszála a lakásában, hangok és szellemek kezdik üldözni) míg át nem lép egy teljesen szürreális világba. Meghalt rokona felvilágosítja, hogy ez a "nem akart és elfelejtett dolgok világa", minden és mindenki ide kerül, amit kidobtunk, vagy megfeledkeztünk róla, s a kiút az veszélyes, főleg azért, mert pár kidobott regényszerplője megharagudott rá. Kezdetét veszi egy az Alice csodaországban féle kalandos utazgatás. Leginkább egy RPG-re hasonlít, van egy mondóka, vannak bizonyos tárgyaid, amiket a megfelelő időben használva tovább juthatsz. Így eléggé egy NextGen filmnek mondható, amit leginkább az én korosztályom élvezhet, de van még 1 nagyon fontos üzenete: abortusz ellenesség. Főhősünket végig egy 8 éves kislány vezette és segítette, az a "gyerek", akit 8 évvel ez előtt mesterséges úton elvetéltetett. Igen, a nem akart gyerekek is ide jutnak. És persze mindenre a legvégén jön rá, hogy mit vesztett és milyen fantasztikus gyerekről maradt le. Ha nem is a legjobb film, de azért nekem tetszett.

Time - Love against the passage of time

Kim Ki Duk 13ik filmje" felirattal fémjelezve. Khm, elég egy depis film. Vegyünk két szerelmes párt, akik régóta együtt vannak, s a férfi néha mindent a szemnek elven meg-meg nézeget más nőket, na hát ugye jót tesz a hiúságának. Ám ez barátnőjének úgy jön le, hogy már unja, unja a testét és az arcát, s ezen változtatni akar. Egyik nap szónélkül kilép a férfi életéből és egy plasztikai sebészethez fordul, ahol átrendezteti az egtész arcát. 6 hónap magány vár rá egy influenza maszkban, ahol az árnyékokba húzódva figyeli abrátja mindenegyes lépését. A férfi természetesne nem ért semmit, mérges lesz, próbál kurvázni, másnőket felszedni, de nem jön össze neki. 6 hónap után viszont találkozik egy elragadó nővel, akivel úgy érzi boldog lehet, ám az eltűnt barátnő üzeneteket kezd el neki küldözgetni. természetesen a nő nem bírja, megszakad a jelenlegi énje és a régi énje között. Tudni akarja, hogy azért szereti, mert más, vagy a belseje miatt, s elmondja az igazságot a férfinak. A férfi őrjöng, nem érti hogy tehette vele ezt a nő... s ő is kés alá fekszik. A következő 6 hónap megint agónikusan telik el a nő számára, mindenkiben a volt fiúját véli látni, míg végül meg nem találja, d eő nem akarja, hogy lássa az arcát, elfut előle, a nő addig üldözi, míg el nem csapja a pasit egy kisfurgon (természetesen átmegy a fején, h még így se tudja, hogy hogy nézett ki). S a nő újra kés alá fekszik bánatában... kimenetelkor pedig találkozik a régi énjével így egy ördögi kört létrehozva :).
A film jó is, meg nem jó is, pontosan azért rossz, amiért nagyon jó jobban mondva. Az emberi hülyeség netovábbját mutatja, ami már szinte fáj, de tényleg így van. Azt hisszük, hogy az igazi megoldás helyett a félmegoldásokat választva előrébb jutunk, persze inkább csak még mélyebb szarba tesszük magunkat, s rossz döntések sorozatával tovább rontjuk az egyébként akár boldog életünket.

AB Normal Beauty

Jelenleg az a film a personal kis kedvencem. Egy fótó- és festőművész lányról szól, aki véletlenül szemtanúja lesz egy halálos balesettnek, s azóta a "halál megszállotja" lesz. Meghalt állatokat, baleseteket fényképez, vért fest, s "szakirdoalmat" vásárol a témával kapcsolatban. Barátnője (mert ugye háh leszbikus a lány!!!!) elkezd aggódni érte, s végülis kibukik a lányból, hogy ez az egész esett előhozta belőle gyermekkorának azt a rossz élményét, amikor valamelyik rokon gyerek szexuálisan zaklatni kezdte, az anyja nem hitt neki és felpofozta, s nem sokkal rá a fiú meghalt mert rázuhant egy könyvesszerkény a szeme láttára. Peace and love újra, a lány lelkieegyensúlya ezekután helyre áll, de valaki beteg videókat kezd el neki küldözgetni, amin lányokat vernek, kínoznak, majd megölnek, amit végig kb 100 fényképezőgép fényképez. Amikor a második videót kapja meg barátnőjét látja viszont lekötözve, s nézheti végig ahogy halálra verik... a lány a felvételen azt üvölti végig, h ne bántsák a barátnőjét, ne kínozzák ilyen felvételekkel... egészen addig, amíg meg nem hal. Mire véget ér a film, a lakásába lopózik természetesen a tettes, elfogja, s mire felébred ő si abban a székben van lebilincselve. Ám mivel ő van egy kis betekintése, hogy mit is élvezhet ebben az egészben a szadista, sikerül kicseleznie, s végül megmenekül. Természetesne nem a thriller része miatt tetszett ez a film nagyon, hanem az emberi oldaláról. Annyi emberi kapcsolatokra jellemző problémát felhozott, helyes és helytelen megoldásokkal, a leszbikus pár viselkedése is olyan aranyos és természetes volt. Ah hihetetlen mennyi potenciál van ebben a _kínai_ filmben, hogy az hihetetlen. Le Hollywooddal!

Renaissance

Az animációs héten sikerült elkapni ezt a filmet. Legnagyobb csábereje abban volt, hogy fekete-fehér vektorformák 3Dés hatás érzetét keltik az emberben. Ami egyrészt ah "hűűdebaró" érzetet keltenek az emberben, de szerintem főleg a gyors jeleneteknél igen csak zavaró az agynak, így eléggé vegyes érzelmek maradtak meg bennem a filmmel kapcsolatban. A sztori sem nevezhető valami hűdenagy alakításnak, amerikai produkció. De azért érdemes megnézni, mégiscsak új technikai alakítás.

Beautiful Boxer

Ez egy thai film, ami tényleg megtörtént. Egy thai fiúról szól, aki nőnek érzi magát egészen kiskorától fogva. Szép és durva, nem egy "Reggeli a Plúton", de nagyon szép. Bemutatja, hogy a családja hogy viszonyul hozzá, hogy miylen megpróbáltatások várnak rá a buddhista tanítványként, hogyan hozza mégis össze a sors elfogadó, hozzá hasonló emberekkel, hogyan nyeri meg élete első (thai)box küzdelmét, s hogyan lesz élsportoló mindazért, hogy valóra válthassa álmát: átoperáltassa magát nővé. Miközben folyamatosan mutatja a külvilág történéseit, úgy látjuk az ő belső vivódását napról napra. Sajnos ez is azon filmek közé tartozik, amit inkább megnézni lehet, mint elmondani.

 

 

 

 

 

 

Kamera által homályosan

Ez az a 90 perces film, aminek az első 60 percében meg akarunk halni az unalomtól. Ha nem nyomjuk meg a stop gombot/hagyjuk el amozit ez alatt a 60 perc alatt az utolsó 30 perc minden várakozást meg fog érni. Kiderül, h nem is annyira lineáris, kiderül, h "húú a kurva élet, erre nem is gondoltam, bázze". Egyébként ez a film is ment az animációs filmhéten. A történet röviden összefoglalva: a jelen +7év, s egy bizonyos H nevű drog igen populárissá válik, s mindenki azon éldegél. Természetesen a lakosságot komoly ellenőrzés alatt tartják (V mint vérbosszúból ismerős térmegfigyelés, titkos ügynökök), aki a rendszer ellen lázandi kezd, azt a rendőrség elviszi, a telefon hívásokat lehallgatják, s az alapján adnak ki letartóztatási parancsokat, s megfigyelési határozatot. A megfigyelők elitje bizonyos "szakafandert" kapnak, aminek révén felismerhetetlenek lesznek (másodpercenként más férfi és nő arcát, ruházatét vetíti ki), s egy nap azt a feladatot kapja, hogy saját magát figyelje meg, mint gyanúsítottat, s közben hogy ne keltsen feltűnést, ő is elkezdi szedni a H nevű drogot. A vége az lesz, hogy mégsem ő volt a megfigyelési célpont, hanem a lakótársa, az agya megsült a drogtól, s mégiscsak célja volt az értelmetlenségnek, mert az a központ, aki a rehabilitációval foglalkozik, állítja elő a drogot úgyszintén... persze ezt ő már nem fogja fel. Eléggée gy nyomasztó film, de ezt is érdemes megnézni.

Dead or Alive

Aki kicsit otthon van a konzoljátékok terén, akkor úgy nagyjábóls ejti, h miről is van szó :). Aki nem, annak elmondom, h Arcade szerű verekedős játék, s mily meglepő a film is ilyen :D. ez az, amit pure fanservicenek hívok. Hot chicks kicking some serious asses. Avagy brutálisan jó nők elgyepálják a rosszfiúkat. Egyébként bugyuta történettel, de ezt akkoris nyálcsorgatásból jól megnézni, ah.... najó van benne pár jó poén, de akkor is a vizuális élmény a nagy :D

Taxidermia

Na ez egy nagyon beteg film, de mégis van értelme, csak nehezen jön rá az ember. 3 generációt követ nyomon. Az első egy kiskatona, aki arra veri, amire csak tudja, egészen amíg fejbe nem lővik. Átlépünk a szocializmusba, versenyzabáló férfival az élen... talán ez volt a legkedvesebb része az egész filmnek, leszámítva a töménytelen sok hánytatást benne, majd eljutunk a jelenbe, a férfiból hatalmas zsírtömeg lesz, a fia pedig egy nyeszlet preparátor (akire ugye nem büszke, mert nyeszlet lett). A gyerek megelégeli apja csesztetéseit, meg hát anyagilag sem oclsó a gondozása, az utána való takarításról meg ne is beszéljünk. Így hát rácsapja az ajtót, ám a macskáit nem zárta vissza rendesen, mire legközelebb jön azt látja, h apjai beleit a macskák rágogatják. Mint preparátor mit tehetne, mit nem... kikészíti az apját, majd saját magát is élve preparálja utána (gépek segítségével), majd egy kedves vevő talál rá. Nagyvonalakban ennyi, T szerint nézze meg mindenki a moziban. Szerintem emg otthon szedjétek le, ott lehet tekerni meg ilyenek...

 

 

 

 

A tökéletes pasi

Húgom nyúzott vele, ah amerikai fos. Tipikus kedves tini, magányos anyuka, keresünk egy jó pasit, de ha nincs akkor találjunk ki valamit a magunk módján, majd meneküljünka problémák elől, de lám valaki megvilágosodott időben, s nem hagyja a menekülést: "nézzünk szembe a tényekkel", s a végén a tökéletes férfi is előkerül. Hűha. Anyukáknak meg lehet mutatni, egyébként no thank you!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 Doors Down - Life of my Own

Living risky, never scared, wander
Closer to the edge
Nothing valued think no fear, always
Wondering why you’re here
All your purposes are gone, nothing’s
Right and nothing’s wrong
Nothing ventured, nothing gained
Feel no sorrow, feel no pain
Kiss me while I’m still alive
Kill me while I kiss the sky
Let me die on my own terms, let me
Live and let me learn
Now I’ll follow my own way, and I’ll
Live on to another damn day
Freedom carries sacrifice, remember when this was my life
Looking forward, not behind
Everybody’s got to cross that line
Free me now to give me a place,
Keep me caged and free the beast
Falling faster, time goes by, fear is
Not seen through these eyes
What there was will never be, now
I’m blind and cannot see
Kiss me while I’m still alive
Kill me while I kiss the sky
Let me die on my own terms, let me
Live and let me learn
Now I’ll follow my own way, and I’ll
Live on to another damn day
Freedom carries sacrifice, remember when this was my life
Kiss me while I’m still alive
Kill me while I kiss the sky
Let me die on my own terms, let me
Live and let me learn
Now I’ll follow my own way, and I’ll
Live on to another damn day
Freedom carries sacrifice, remember when this was my life
süti beállítások módosítása