Hol van az ugrás? Hol van a Mókus?

Ugorj Mókus

No azszem eljött az ideje egy hosszas postnak, hát tessék:

Anti-szülők:

Van itt 1-2 elrettentő történetem, ha valaki a következő nevelési irányzatokkal egyet ért, akkor jobb ha sterilizálja magát és soha nem adja fejét gyermeknemzésre.

18. év:

Egy gyakornok kislány apám munkahelyén éppen betöltötte a 18. életévét és teljesen ki volt borulva a születésnapján, szétsírt szemekkel ment be dolgozni. Mint később kiderült az anyja azt mondta neki, h 18 éves korától neki nem kell róla gondoskodnia, menjen isten hírével, de nála ne rontsa tovább a levegőt.

16. év:

A szomszédom (lány) mesélte a volt barátjáról, h amikor a barátja 16 éves lett, legálisan dolgozhatott. Az anyja ráparancsolt, h ha továbbra is ott akar lakni, akkor fizessen lakbért. A szomszédom pedig akkor anyukájával együtt befogadták magukhoz a srácot. A srác érthető módon azóta utálja a szüleit.

Régi tipikus hozzá állás: több gyerek = több szoc. támogatás, ingyen lakás. Fúj, de leokádnám az ilyen szülőket, akik szerint a szülői kötelességük csak egy bizonyos időszakra vonatkozik.

De szerintem a legkegyetlenebb mégis ez, amit anyámtól hallottam:

Büntetés:

Ez egy kislány esete, aki elkövetett valami kis gyerek csínyt, s a szülei úgy gondolták ezért büntetés jár neki, de fizikailag nem akarták bántalmazni.
Ennek a kislánynak volt egy nyuszikája, amit nagyon szeretet és ő gondoskodott róla. Egyik nap a szülei szóltak neki, hogy szépen öltözzön ki és terítsen meg, mert nagyon különleges lesz az aznapi ebéd. A kislány így is tett, szépen megebédeltek, majd a szülei megkérdeztek a kislányt, hogy ízlett-e az ebéd? A kislány mondta, h igen, nagyon finom volt. Erre annyit mondtak a szülők, h a nyusziját csinálták meg ebédre büntetésként, mivel rossz volt.

Ez szerintem nagyon duuuuuuurvaaaaaaaaa.

Szóval vannak ilyen barom szülők is, sőt ennél durvábbak is, szal én hálát adok az égnek, h nekem igaz nem mintaszülők jutottak, de valamiylen szinten normálisak voltak.

Erről jut eszembe. Agyam ismét eldobom, jövök haza s nézem minden este ott van az asztalon egy műanyag doboz benne kajával. Ez azt jelenti, h apám már nem a szentasszonyhoz viszi a kaját hanem hozzánk. Gyanúmat azt is megerősítette, h múlt hétvégén a 2 nap alatt 3x tette tiszteletét nálunk, s neki állt lelkizni anyámnak órákon keresztül. a párbeszéd részletei, ami eljutott hozzám roppant ismerősnek tünt azokból az időkből, amikor a szüleim válló félben voltak, s apám ócsárolta anyámat a nagymamámnak, csak most apám a szentasszonyt ócsárolta anyámnak. A legnagyobb poén az volt, amikor anyám kapott egy SMS-t a szentasszonytól, h húsvétra a nyuszi visszahozza nekünk apukánkat. Mint vad, akit vadász hajt úgy száguldottam anyámhoz egy beszélgetésre. Megkérdeztem tőle, h ugye nem akarja visszafogadni az aput, erre ő azt mondta, h nem, ő nem lenne képes őt mégegyszer elviselni. Ekkor megnyugodtam, de tovább kérdezősködtem, s rátaláltam anyám szívének ingoványos részére. A beszélgetés végére kiderült, h olyan szinten gondolkodott rajta, h ha apám eladja a lakását amit a szt. asszonnyal vett, és modnjuk valamilyen részben besegít, akkor lenne egy tetőterünk, így nagyobb tér jutna nekünk. Én me gmdontam anyámnak, h szó sincs róla, mi nem szorulunk rá, majd mi megcsináljuk, hamarosan húgom is doglozgatni fog, szal megleszünk valahogy, de én nem akarom, h apám ismét beleszólást nyerjen az életembe.
Aztán végülis anyám is belenyugodott, amikor a húgomat megkérdeztük, ő csak annyit mondott, h most nem szeretné, h visszajöjjön az apu, de ha nagyobb lakásunk lenne, akkor igen. Bleh. Érdekgyerek.

Oh lakásról jut eszembe, anyám tavasszal majd mgecsináltatja a mi szobánkban is a gallériát. Tök jó lesz, így sokkal nagyobb terünk lesz lent. Meg vettem magamnak egy lakás kultúrát, s most a fejembe vettem, h majd csinálok photosohban rajzot az álomlakásomról :). De először be akarok fejezni egy képet, jobban mondva újra akarok rajzolni digitálisan egy képet, méghozzá ezt ni:


Ma pedig találkoztam Brigivel, mondta, h pénteken visszamegy inglis-honba, de csak h elhozza a maradék cuccát és pénzét a számlájáról. Itthon talált munkát, a bátyja cégénél dolgozik, kb ugyan azt csinálj amint én, csak ő nem nagyon nyúl a száűmítógéphez, vagy adatbázisokhoz. Ezért ő kap 110e Ftot kézbe, kérdeztem tőle, h nem kéne még egy ember :)? Azt mondta megkérdezi majd, hát jah nem mind1, h havi 70, v 110. Igaz nem szívesen hagynám ott a mostnai munkahelyemet, mert nagyon jó kis teamet alkotunk, s jó a hangulat meg minden. Mellesleg az új munkahely Csepelen lenne :<, ami innen kicsit messze van.

Na ezt is félre téve tegnap voltam szomszéddal görkorizni, örültünk, h tudtunk egyenesen menni, 10-20km/h "száguldozni" annélkül, h elestünk volna. Ezt a programot szvsz megfogjuk ismételni minden szombaton, jól esett ez a kis testmozgás. Ma meg Brigussal jégkorizni akartunk, csak hát ki volt írva, h már nincs több bérbeadható korijuk. Elhatároztuk, h első fizetésünkből veszünk korcsolyát hehe.

Aztán most nézem február egy nagyon jó hónap lesz. Mer' hát ugye ott van kérem a Rammstein koncert (yeeehhheeeeeeeees!!!), meg jön majd L Word Season 2 (amit én kibírtam eddig spoilerek nélkül, nem úgy mint egyes elvtársnők :P). És most majd próbálok akívabban részt venni a fordításokban, a season 1et is elkezdtem fordítani, de aztán eljutottam valami hülye rövdítéshez és akkor elment a kedvem :(.
Jah egyébként le lett vágva a hajam, rövidebb lett, mint akartam, de azért... 3 nap után már nem volt olyan fura tükörbenéznem.


Aztán most is filmezek ezerrel, megnéztem a Fucking Amalt (amit nem nagyon értettem lévén az egész finnül volt, viszont szerintem a finn csajok tök szépek, vicces a nyelvük, Ágnes meg úgy nézett ki mint egy 12 éves, ami viszont nem tetszett), a Better than Chocoalte viszont no1, nagyon jóra sikeredett, aztán most jön a But I'm a cheerleader.

Highart-nak meg sok szerencsét kívánok, én támogatom az ötletét (aki nem tudja miről van szó nézzen el a Pride fórumokra, v olvassa el a blogját).

Megáll az eszem. Brigi végre tthon, hétvégén talizunk is, s elkezdi nekem telefonban, h nyáron újfent ki megy külföldre. Ennél közelebbi helyszínt nem is találhatott volna, ugyan is Újzélandra akar menni. Hát kész. De ha megy, akkor én is megyek :). Max együtt leszünk tengerparti csövesek.
süti beállítások módosítása